Chinouk Thijssen Auteur

Blogpost: Chinouk Thijssen

Fulltime werken + boeken schrijven + sociaal leven = ERROR

IMG_2927_zps0919b821.jpg'Je hebt nooit tijd om af te spreken!'
Hoe vaak ik dit hoor? Wekelijks. In extreem drukke tijden dagelijks. Maar tijd om even te reageren heb ik dan niet.
Mijn moeder, vrienden, mensen die me missen op social media (oké, dat laatste is onmogelijk; door alles aan elkaar te linken kost het maar een seconde om te updaten)... I get it. Jullie missen me. Maar ik kan er soms niks aan doen, vandaar dat ik het weer goed probeer te maken in mijn dankwoorden achter in mijn boeken. Een pleister op de eenzame wond.

Social suicid... Iets waar Marsha Ivy wel eens van beticht in Blindelings, maar dan om een andere reden. Ivy trekt soms outfits aan die niet iedereen weet te waarderen, ik drijf af en toe een beetje door met werken en zie daardoor soms dagen niemand behalve mijn balkonduiven.

Workaholic? Ik heb nooit gedacht dat ik er 'zo een' zou worden, maar sinds ik ondernemer ben is een dag niet gewerkt een dag niet geleefd (en een dag geen geld verdiend...). Tel daarbij op dat ik ook nog mijn boeken moet schrijven (someone's got to do it) en promoten, wat betekent dat er een errorbordje dreigend oplicht in de drukste tijden van het jaar, want dan komt ineens alles samen. Collega's nemen vakantie, dus joepie, ik krijg nog meer opdrachten. Iedereen wil in dezelfde week afspreken, maar tien mensen in zeven dagen proppen is onmogelijk. Juist als het al zo druk is besluit ik dat ik echt nu, nu, NU verder moet met mijn boek(en). Geen tijd, geen tijd, nog zoveel te doen...

Misschien ben ik wel een workaholic-controlfreak. Maar ik heb me voorgenomen beide kerstdagen én oud en nieuw vrij te nemen en dan zelfs niet te denken aan de verhaallijnen die door mijn hoofd schieten, want een vrije dag gebruik ik graag om te schrijven.
Wie weet hou ik het wel een uur vol en kan ik echt even sociaal doen. ;)

Reacties op: Fulltime werken + boeken schrijven + sociaal leven = ERROR