Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
    C. Saelens Auteur

Blogpost: C. Saelens

Geduld hebben na het publiceren van mijn boek

Toen ik deze morgen opstond was het zowel buiten als in mijn hoofd ‘mistig’. Routinematig zette ik koffie en dekte de tafel. Nippend van mijn portie cafeïne vroeg ik me af of de dag zo kleurloos en grijs zou blijven als die er door het raam uitzag.

De keuken ruilde ik in voor het salon en nam mijn laptop bij de hand. Ik scrolde vlug door het nieuwsoverzicht op facebook, plaatste wat zelfgemaakte kaartjes op mijn facebook plaatjespagina en las vervolgens mijn e-mails. Eén mail trok mijn bijzondere aandacht. Het was een reactie van een lezer op mijn boek ‘Door het hart gedreven’.

Na het schrijven en publiceren van een boek is het afwachten tot er mensen je boek hebben gelezen en hun reactie erop met je willen delen. Ik mocht reeds een aantal hartverwarmende recensies ontvangen. De laatste tijd echter was het stil rond mijn boek, heel stil. Oké, ik wist na mijn eerste schrijven dat ik geduldig moest zijn; recensenten hebben tijd nodig om het toegestuurde boek te lezen en te beoordelen. En wachten op een Biblion recensie, om eventueel opgenomen te worden in het aanbod nieuwe titels voor de Nederlandse bibliotheken, duurt ruim 2 maanden. Gisteren nog suste ik mezelf dat geduld de sleutel is naar meer lezers. En laat geduld nu net één van de levensinzichten zijn die ik in mijn boek heb beschreven.

Men zegt dat als je je fixatie op iets loslaat er vanzelf goede dingen op je pad komen. Wel ik geloof daarin. Net vandaag, toen ik besloten had mijn boek even te laten rusten, kreeg ik onverwachts zo’n mooie reactie. Ik werd er heel stil van en was ontzettend dankbaar. Het ontroerde me. Met het schrijven van dit boek had ik een duidelijk doel voor ogen. Deze lezer wist dit doel te omschrijven en begreep de laatste bladzijden. Dat maakte me oprecht gelukkig. Zou het toeval zijn geweest dat net op dat ogenblik de eerste zonnestralen door het raam mijn gezicht raakten?

Ik heb je boek met veel plezier helemaal uitgelezen. Hoe verzin je in 's hemelsnaam zo'n prachtig verhaal met zoveel kleine verrassingen! Prachtig! Ik vond vooral de beschrijving van gedachten en gevoelens van intens verdriet tot opperste geluk zéér aangrijpend geschreven. Dank je wel voor het nog eens expliciet samenvatten van 'de moraal van het verhaal' op de laatste bladzijden. Het zijn inderdaad levenswijsheden waarop iedereen beroep kan/moet doen bij het doorworstelen/aanvaarden/verwerken van allerlei problemen, gebeurtenissen, toestanden, die een mens zijn leven zouden kunnen ruïneren.
En gezien elk huisje zijn kruisje heeft zou echt iedereen je boek moeten lezen!!
Een hele dikke proficiat ! Ik zie al uit naar een vervolg!!


‘Door het hart gedreven’ werd uitgegeven door uitgeverij aquaZZ en wordt voor 18 euro online te koop aangeboden bij oa Standaard Boekhandel, Bol, ECI, Bruna, …Wie mijn boek een steuntje wil geven, mag dit bericht met de recensie (waarvoor ik toestemming voor publicatie van de lezer kreeg) zeker delen.

Lees verder op mijn site

Reacties op: Geduld hebben na het publiceren van mijn boek