Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
    Jose Vriens Auteur

Blogpost: Jose Vriens

Genomineerd Valentijnprijs 2018

Het is je misschien niet eens opgevallen maar mijn roman Het huis aan de overkant is net als 4 andere genomineerd voor de Valentijnprijs 2018. Dit boek werd door een vakjury gekozen uit maar liefst 52 andere boeken die op de longlist voor de Valentijnprijs staan. Dit is de derde keer dat een boek van mij op de shortlist staat. Bijzonder om dat elke keer weer mee te mogen. Bijzonder zijn ook de reacties die een boek teweeg kan brengen. Zoveel lezers, zoveel meningen.

De jury over Het huis aan de overkant:
Heerlijke schrijfstijl, leuke hoofdpersonen die zomaar echt zouden kunnen bestaan. De romantiek past daar goed bij. Niet te zoetsappig.
Uitstekende opbouw, veel diepgang en romantiek.
Zo’n boek waar je in wilt kruipen! Je leeft mee met de hoofdpersoon.

Maar de concurrentie is sterk. Lees hieronder de quotes van de jury over de andere boeken maar eens:
Ellen Lina – Crash:
Gecompliceerd drama. Veel verhaallijnen en wendingen.
Opbouw is goed, genoeg spanning. De boodschap aan het eind is erg mooi.
Verreweg één van de beste boeken van de laatste tijd. Vol spanning en romantiek.

Kirstin Rozema – Na die Nacht:
Een heerlijke familieroman met meerdere thema’s. Het gaat over de juiste keuzes maken en wat niet-aangeboren-hersenletsel voor gevolgen kan hebben.
Personages worden goed neergezet. Geloofwaardig neergezet, een inkijkje in hoe iemand kan denken en voelen. Uitstekend thema.
Veel spanning, goede opbouw en veel vaart in dit boeiende verhaal.

Martin Scherstra – Adempauze:
Geloofwaardige personages, leuke dialogen, voldoende humor en ook de romantiek en ontspanning ontbraken niet. Gewoon een heerlijk verhaal.
Leuk, vlot, romantisch boek. Leest heerlijk vlot weg en is helemaal van deze tijd.

Eva de Wit – Een zomer in Frankrijk:
Zonnig boek met goede spanningsopbouw. Beeldend geschreven. Boek leest heerlijk weg en is een echte liefdesroman.
Dit boek bevat alles.
Opbouw uitstekend, geloofwaardige personages en veel romantiek. Genoten van dit boek!

Op deze boeken, maar ook op de andere boeken die op de longlist staan kan via Hebban gestemd worden. Stem op een boek naar je keuze waarvan jij vindt dat het de publieksprijs mag winnen. Je vindt ze hier allemaal bij elkaar.
De auteurs van deze boeken promoten hun boek ieder op haar/zijn eigen manier. Artikelen die erover verschenen zijn heeft Hebban voor ons bij elkaar gezet.

Zaterdag 10 februari is het zover dat de winnaar van de Valentijnprijs 2018 bekend wordt gemaakt. Een spannend moment waar ik echt naartoe leef. Leuk ook om tijdens het Valentijnfestival dat hieraan vooraf gaat, lezers en fans te kunnen ontmoeten. Er zijn lezingen en ook een workshop voordat de prijzen worden uitgereikt. Er staan stands van aangesloten uitgevers en er lopen natuurlijk een heleboel schrijvers rond die je misschien altijd eens hebt willen ontmoeten. Ik, en met mij mijn collega's, hopen jullie dan ook zaterdag de 10de in Utrecht te ontmoeten.

Wil je erbij zijn en heb je nog geen kaartje, laat hieronder dat dan in een reactie weten. Ik mag 2 kaarten verloten.

Lees verder op mijn site

Reacties op: Genomineerd Valentijnprijs 2018