Blogpost: guidokleij

Het Boekenjaar van Guido Kleij


Wat is je belangrijkste moment van 2020 op boekengebied?

Ik had op mijn werkkamer een grote stapel boeken staan die ik allemaal wilde lezen. Het doel was om dat al in 2019 te doen. Het was toch een te enthousiaste uitdaging geweest, aan het eind van dat jaar was de stapel flink geslonken, maar nog niet weggelezen. Maar in januari was de stapel op. Met de e-books uit de adventskalender van 2019 heb ik er nog een goed boekenjaar van kunnen maken.

Heb je je Reading Challenge gehaald?
Ja. Ik had bewust laag ingezet. In een gezin met een klein kind heb je alleen in de avond echt tijd om te lezen. Desalniettemin ben ik toch niet echt tevreden over het eindresultaat. Ik had gehoopt om in de zomermaanden van de lockdown meer te lezen, maar het kwam er niet van.

Wie is je favoriete boekverkoper?
Van der Meulen's boekhandel in Alkmaar. Ik ben een grote fan van CSI en daarmee ook de boeken ervan. Zij waren ongeveer de enige boekhandel in mijn buurt die deze boeken verkocht. Als ik in Alkmaar ben wip ik altijd even langs om inspratie op te doen.


Welk boek dat je in 2020 las is jouw boek van het jaar?
Gerechtigheid van Stieg Larsson. Ik was met mijn zoon naar een kleine boekenmarkt in een kerk ergens in Noord-Holland. Daar zag ik de trilogie liggen voor een leuk prijsje en ik dacht meenemen. Deel 1 en 2 had ik een ruk uit. Maar deel 3 is echt fenomenaal. Je wordt helemaal in het verhaal gezogen en dan vergeet je wel eens op tijd naar bed te gaan.

Met welk boek ga je 2021 in?
Nog geen. Er moet eerst weer een nieuwe stapel worden aangelegd.

Naar welk boek kijk je uit in leesjaar 2021?
Niet zozeer een boek, maar hoop weer een Scandinavische schrijver te ontdekken met een prachtige serie.

Hoe ziet jouw Hebban Reading Challenge 2021 eruit?
Zoals ik al zei, er moet nog een nieuwe stapel worden aangelegd. Maar ik denk dat het een mix wordt van boeken die ik al in bezit heb en nieuwe boeken. En vooral thrillers en non-fictie boeken.

Reacties op: Het Boekenjaar van Guido Kleij

Gerechtigheid - Stieg Larsson Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken