AstridWS Hebban Recensent

Blogpost: AstridWS

Het Vergeten Boek van Astrid

Erg leuk, een tweede blogsuggestie van Hebban. Dit keer over mijn vergeten boek. Gelukkig wordt deze Week van het Vergeten Boek georganiseerd, anders komen sommige boeken uit mijn boekenkast nooit aan de beurt. Vorig jaar heb ik eindelijk ‘Nooit meer slapen’ van W.F. Hermans gelezen. Ik ben erg blij dat ik dat gedaan heb. Deze keer iets heel anders.

Wat is jouw Vergeten Boek?
Mijn vergeten boek is 'De toegift' van Carry SleeWanneer een jonge vrouw voor zichzelf kiest, ontdekt ze de liefde en het ware schrijverschap. De relatie met haar uitgever komt onder druk te staan, wanneer ze zich, door haar verlangen naar intimiteit en angst voor afwijzing, terugtrekt in de veilige wereld van haar boeken.  

Waar in huis vond je jouw Vergeten Boek?
In de boekenkast, maar wel een beetje verstopt achter wat andere spulletjes. En als je een boek dan niet meer in het oog hebt, dan raakt het vergeten… 

Wanneer en waar kocht je jouw Vergeten Boek?
Een paar jaar geleden bracht een collega boeken die ze had opgeruimd mee naar het werk. Ik heb dit boek meegenomen, omdat het me op dat moment aansprak.  

Waarom wilde je dit boek graag lezen destijds?
Ik wilde altijd al iets van Carry Slee lezen. Toen ze bekend werd met haar kinderboeken, voelde ik me daar te oud voor. Hoewel ze me wel aantrokken, heb ik ze toen niet gelezen. Toen ze boeken voor volwassenen ging schrijven, was ik daar sceptisch over. Maar nadat ik op tv een interview met de schrijfster zag, wilde ik toch graag iets van haar lezen. Toen kwam dit boek voorbij.  

Waarom is dit een Vergeten Boek geworden?
Boeken die ik van anderen heb gekregen, wil ik graag lezen, zodat ik mijn leeservaring kan delen en we mogelijk leeservaringen kunnen uitwisselen. Maar bij dit boek is dat erbij ingeschoten. De collega van wie ik het boek kreeg, ging onlangs met pensioen. Dus het voelt als een goede afsluiting om dit boek van haar te lezen.  

Wat denk je nu over je Vergeten Boek?
Nadat ik dat interview met Carry Slee zag, kreeg ik een heel ander beeld van haar boeken voor volwassenen en wilde ik ze graag lezen. Nu ik het boek inkijk, denk ik dat ik het best zou kunnen waarderen.  

Ga je je Vergeten Boek deze week lezen?
Ja, dat is wel de bedoeling. Zo’n veertig pagina’s per dag is nodig, maar dat is mogelijk… 

Update 1
Die veertig pagina's per dag is geen enkel probleem. Veel wit aan het begin en eind van de korte hoofdstukken, dus het schiet lekker op. Ik heb deel 1 uit en dat is al bijna twee keer het voorgenomen aantal pagina's per dag. In dit deel maak je kennis met de jonge vrouw en haar twee geliefden. Je komt erachter hoe ze samen zijn gekomen en dat de pijn uit hun jeugd hen bindt. 

Update 2
Veel sneller dan ik had verwacht is nu ook het tweede (en laatste) deel uit. Ik meen dat ik drie uur over het hele boek heb gedaan. In dit deel ontdekt de hoofdpersoon dat ze kan schrijven. Haar boeken worden uitgegeven. Dan komt de relatie met haar uitgever onder druk te staan. 

Recensie
Ik heb het boek drie sterren gegeven. Een toelichting hierop lees je in mijn recensie.

Reacties op: Het Vergeten Boek van Astrid

Gesponsorde boeken