Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Blogpost: Charisaa

'Het Vergeten Boek van Charisaa'

14-01-2021 door Charisaa 2 reacties
Wat is jouw Vergeten Boek?
Oeh, ik heb denk ik wel meerdere vergeten boeken in mijn boekenkast staan om eerlijk te bekennen. Als ik er een moet kiezen is dat Shopaholic naar de sterren van Sophie Kinsella. Ik heb denk ik een jaar of 6/7 jaar geleden de eerste delen van deze serie gelezen. Door een kennis van mijn ouders werd ik op de boeken van Sophie Kinsella gewezen en wat beviel dat goed. Heerlijke serie om mee te genieten en ben dan ook zeker doorgegaan tot het Mini Shopaholic. Dat laatste deel heb ik gelezen op de havo voor een Nederlands opdracht. Daarna ben ik de serie een beetje uit het oog verloren, ondanks dat ik wel alle nieuwere delen heb aangeschaft. 


Waar in huis vond je jouw Vergeten Boek?
De boeken van de shopaholic serie staan allemaal op een prominente plek in mijn boekenkast, maar wel net achter een van de drie deurtjes (voor de beeldvorming, de overire 6 vakken hebben dat niet, dus het is een beetje een speelse kast). Hierdoor staan ze wel uit het zicht en kijk je er minder vaak naar. 

Wanneer en waar kocht je jouw Vergeten Boek?
Dat vindt ik lastig in te schatten, dat is echt al jaren geleden. Het is in elk geval rondom de eerste uitgifte geweest dus dat leidt terug naar 2014. Waar dat weet ik echt niet meer. Ik verwacht Postscriptum in Schiedam, gezien dit de dichtsbijzijnde boekhandel is. Veel van mijn boeken heb ik daar aangeschaft. Maar mijn geheugen gaat niet meer 7 jaar terug wat betreft aankopen, daarvoor koop ik te veel boeken. 

Waarom wilde je dit boek graag lezen destijds?
Omdat ik alle andere delen van de Shopaholic serie in de boekenkast had staan en deze ook met plezier heb gelezen. 

Waarom is dit een Vergeten Boek geworden?
Rond die periode ben ik ook in aanmerking gekomen met andere genres, zoals de vakantiethrillers van Suzanne Vermeer. Deze boeken waren heerlijk voor ontspanning. In die periode las ik eigenlijk alleen tijdens de zomervakantie en de boeken die ik voor school moest lezen. In dat schooljaar moest ik mijn havo 5 examen doen en heb ik dan ook veel boeken daarvoor gelezen zowel ik het Nederlands, Engels als Duits. Om die boeken heen heb ik niet veel anders meer gelezen. 

Wat denk je nu over je Vergeten Boek?
Ik krijg gewoon zin om deze zo snel mogelijk te gaan lezen. Door deze actie heb ik de boeken weer eens bekeken en de film nogmaals aangezet. Weer zo hard gelachen om de film dat het toch heel erg gaat kriebelen om te lezen hoe het verder gaat met Becky Brandon-Bloomwood en haar gezinnetje. 

Ga je je Vergeten Boek deze week lezen?
Bij het zien van de actie was mijn gedachte, ja doen! Echter gezien het zo lang geleden is wil ik eigenlijk ook wel weer de hele serie achter elkaar lezen. En dan blijft het dus niet alleen bij dit vergeten boek, maar ook de delen Shopaholic grijpt in en Christmas Shopaholic. Dus misschien dat mijn voorkeur toch daar heen gaat, maar laat het nog even bezinken. 

Zo ja, update je blog gedurende deze week met je (spoilervrije) voortgang en leeservaringen. Is het gelukt je Vergeten Boek uit te lezen deze week, plaats dan een recensie over het boek.
Het wordt hem toch niet om hem deze week te lezen. Het begin van de week schreef ik al een deel van deze blog. Woensdag 13-1 kreeg ik echter het bericht dat ik mijn nog niet aangekomen buzzboek De Ierse erfenis als ebook zou gaan ontvangen om toch nog mee te kunnen lezen. Gezien de leesclub al in volle gang is ben ik daar gisteravond direct in begonnen. Voor mij dus nog niet het vergeten boek, al hoewel die wel hoog op het lijstje van dit jaar is gekomen door dit besef! 
En de keuze is gemaakt: dit jaar wil ik de hele serie opnieuw herlezen. We schuiven hem dan ook nog even vooruit gezien ik het laatste deel ook het liefst rondom de kerst ga lezen. Planning is dus om in mei/juni ergens te beginnen en dan elke maand 1 deel te lezen. Dan zijn we eind 2021 helemaal rond, met dank aan Hebban om weer even grondig de boekenkasten te doorstruinen op verborgen pareltjes! 


Reacties op: 'Het Vergeten Boek van Charisaa'

Shopaholic naar de sterren - Sophie Kinsella Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners