Blogpost: ine

Het vergeten boek van Ine

17-11-2019 door ine 16 reacties
Twee jaar geleden gaf ik In de wereld van Robert Anker als geschenk aan mijn jarige vader. Het was de bedoeling dat ik het boek na hem ook zou lezen, maar dat zijn we vergeten. Sinds mijn vader dit voorjaar overleed, sta ik vaak voor zijn boekenkasten. Hem zal ik natuurlijk nooit vergeten, maar het is duidelijk dat in de loop der jaren veel van zijn boeken aan mijn aandacht zijn ontsnapt.

In de wereld heb ik onlangs uit zijn kast gehaald. Het boek (met prachtige kleurrijke cover) speelt zich op het eind van de 15e eeuw af, in de tijd van hertog Karel, aka De Stoute. Het gaat onder meer over het leven aan het hof, luisterrijke feesten, politieke intriges, rijkelijke maaltijden... De hoofdpersoon is een burger die (foutief) met lepra gediagnosticeerd werd en daardoor een zwervend bestaan leidt. Hij is alles verloren en is maatschappelijk dood verklaard. Hij is vooral ook een grote plantrekker die geniet van zijn vrijheid en het avontuur. Ik ben benieuwd waar hij me al lezend nog zal brengen, maar dat het boek begint in Gent, de stad waar ik woon, is natuurlijk een extra troef.

Vooraan in het boek schreef mijn vader met potlood wat hij ervan vond. Hij moet dus hebben vermoed dat zijn exemplaar nog zou worden gelezen, dat het maar tijdelijk zou worden vergeten...

Reacties op: Het vergeten boek van Ine

In de wereld - Robert Anker Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken