Blogpost: marloes-bouma

Het vergeten boek van Marloes

12-01-2021 door marloes-bouma 5 reacties
Het is de week van het vergeten boek. Deze week is altijd zeer confronterend, maar ik heb vorig jaar iets meegemaakt dat nog confronterender is dan zo'n week die je er weer eens fijn aan herinnerd. Ik ben vorig jaar verhuisd! De confrontatie
Ik denk dat bijna iedereen gelijk door heeft wat ik bedoel. Je bent eerst alles aan het inpakken je tovert overal boeken vandaan. Als eerste pak je de boeken in die netjes in geordend in de boekenkast staan, maar dan gaan die kleine kastjes, bureaulades en nachtkastjes los. Of wat dacht je van die ene doos die nog is blijven staan van de vorige verhuizing. Het schaamrood stond mij op de kaken, want bij heel veel boeken bedacht ik mij dat ik die zo graag wilde lezen, maar er nooit van kwam. En bij nog een aantal boeken wist ik niet eens meer dat ik ze gekocht had. En het ergste.. de boeken die je recent opnieuw gekocht hebt, omdat je niet meer wist dat je ze had. 

Mijn vergeten (weggestopte) boeken zijn boeken die ik van vrienden heb gekregen onder het mom van "Dit moet je eens lezen!", terwijl ik dat boek nooit zelf zou hebben gekozen en elke keer als ik weer start in een nieuw boek, pak ik toch liever iets van mijn eigen keuze. Ook heb ik vele boeken waarvan ik eerste de serie compleet wilde hebben, voordat ik er aan begon. Zo had ik alleen maar een paar losse boeken van Karin Slaughter, nu ik de serie compleet heb en eindelijk kan starten.. doe ik het niet. Het is de week van het vergeten boek en toevallig had ik met het nieuwe jaar al voorgenomen (mede door de verhuizing) om eens mijn stapel vergeten boeken prominent OP de boekenkast te leggen. Ze liggen nu volop in het zicht en ik kan er niet om heen. Ik ben gestart in "De Chirurg" van Tess Gerritsen. Dit boek vond ik samen met nog vele boeken van haar achterin in de dressoirkast. Ik heb geen idee wanneer en waar ik dit boek heb gekocht. Ik weet wel dat ik een paar boeken van haar had gelezen en de serie op tv volgde. Ik was verkocht en ik wilde zoveel mogelijk van haar lezen. Via marktplaats, kringlopen, boekenhandels etc. kocht ik vele boeken van haar, maar zoals het gaat bij mij, kwam ik in aanraking met een andere auteur en daarna weer een andere auteur en Tess Gerritsen verdween achterin kastjes. Ik ben vorige week begonnen in het boek en ik kan mezelf tegen het hoofd slaan dat ik dit jaren heb weggestopt. Ik heb gelijk het vervolg "De leerling" alweer klaar gelegd om hierin verder te gaan. 

Mijn gouden tip om vergeten boeken weer onder de aandacht te brengen: Leg een paar van die boeken prominent in het zicht en niet weer opruimen! Op het nachtkastje, bovenop de boekenkast, zet ze voor de boeken neer in de boekenkast. Laat de boeken jou confronteren, zodat je er niet meer om heen kan. 

Veel lees plezier in jullie vergeten boeken, 

Liefs,

Marloes 

Reacties op: Het vergeten boek van Marloes

De chirurg - Tess Gerritsen Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken