Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Blogpost: Mirella

Het vergeten boek van Mirella

14-01-2021 door Mirella 13 reacties
Wat is jouw Vergeten Boek?

Mijn vergeten boek is De Boekendief van Markus zusak.
Het verhaal speelt zich af in 1939 in de rijd van de Nazi's. In die tijd groeit er een meisje op, Liesel Meminger, zij ontdekt een boek op het graf van haar broer bedolven onder het sneeuw genaamd ' Het doodgravershandboek'. Ze leert daarop lezen van haar pleegvader.
ze gaat boeken stelen van de boeken brandstapel die de Naz's maken en uit de bibliotheek van de vrouw van de burgemeester en overal waar maar boeken te vinden zijn, omdat er een liefdesaffaire is ontstaan met boeken en woorden voor Liesel.
Totdat er een Joods gezin zich verschuilt in de kelder van het pleeggezin waar Liesel woont en er een wereld open, maar ook dicht gaat voor Liesel.

Waar in huis vond je jouw Vergeten Boek?

ik vond dit boek op de onderste boekenplank zeer stevig in toom gehouden door twee andere boeken, tijdens een zoektocht naar een ander boek in mijn boekenkast.

Wanneer en waar kocht je jouw Vergeten Boek?

tja.....ehmmmm......in ieder geval in de boekhandel of op het station, mogelijk....misschien....haha en ehhhh...wanneer?? Het was in de periode dat het boek ineens weer een hype werd en veel verkocht, maar wanneer dat was?
Zeker niet bij de eerste uitgave in 1970, want toen was ik er nog niet :)

Een zeer oplettende medelezer, die heeft gereageerd hieronder op mijn blog, kwam door het lezen van mijn blog tot de ontdekking dat de informatie bij het boek qua uitgave data niet klopt.
Het boek is in 2005 uitgegeven en niet in 1970!
De auteur is namelijk geboren in 1975, oeps!

Zou ik het gekocht kunnen hebben in 2005??? Het voelt wel heel erg lang geleden......maar niet onmogelijk natuurlijk....arm boekje wat heb ik je aangedaan....het is hoog tijd om jou open te slaan!

Waarom wilde je dit boek graag lezen destijds?

De titel trok me erg aan, een boek met boeken in de verhaallijn en dan ook nog een dief? Dat trok me wel en al helemaal toen er meer mensen over spraken.

Waarom is dit een Vergeten Boek geworden?

Mezelf kennende is dit mooie boek gewoon onder gesneeuwd door nieuwe aankopen en uiteindelijk uit het oog verloren en in de vergetelheid geraakt....

Wat denk je nu over je Vergeten Boek?

Zonde dat het zo lang in mijn boekenkast heeft gestaan, terwijl ik het nog steeds interessant vind!
Gelukkig krijgt hij nu een mooi plekje op deze blog!

Ga je je Vergeten Boek deze week lezen?

ik ga er deze week zeker in beginnen, maar uit zal ik hem deze week zeker niet hebben, dat lukt me overigens nooit als ik een werkweek heb! :)
Genieten zal ik zeker!


Reacties op: Het vergeten boek van Mirella

De boekendief - Markus Zusak Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners