Blogpost: Lisette

Hoeveel sterren zijn boeken waard?

14-12-2017 door Lisette 32 reacties
Vorige week zei iemand tegen mij "Dat boek is zo goed, ik geef het wel 4 sterren!". Dat zette mij aan het denken. Goede boeken geef ik al snel een 4 of 5. Als ik over een boek tegen anderen zeg "Dat boek moet je lezen, het is zo goed!" - hoppetee 5 sterren. Want 4 sterren, tja dan schort er toch nog iets aan een boek?

Maar is dat wel terecht? Is 'wel 4 sterren' niet gewoon helemaal prima voor hele goede boeken? En is 5 sterren dan voorbehouden aan de absolute toppers, de life-changers, de klassiekers, de boeken die je laten huilen of lachen? Ik raak soms een beetje in de knel met al die sterren. Dan wil ik een boek 5 sterren geven, maar als ik dat boek vergelijk met bijvoorbeeld 'De zwaluwman' of 'De naam van de wind' (om zomaar twee van mijn meest favoriete boeken te noemen) dan vind ik die twee boeken wel 6 sterren waard...

Dus... even heel nieuwsgierig. Hoe doe jij dat? Geef je makkelijk een 4 of een 5? En zo ja, wat zijn jouw criteria? Of ben je kritischer en geef je hele goede boeken gewoon een 4?

Reacties op: Hoeveel sterren zijn boeken waard?