Blogpost: Annika

HRC 2018 - #26: Een roadtrip boek

Buiten mijn comfortzone
Bij een minibieb stond de jubileumeditie van de moderne klassieker American Gods van Neil Gaiman. Lekker dik, ruim 700 pagina's, waardoor ik meteen plek creëerde voor mijn donatie aan deze minibieb. Voordat ik aan het boek begon, heb ik eerst het bonusmateriaal gelezen dat achter in het boek stond. Een interview met Gaiman, discussievragen voor een leesclub en de verantwoording. Zo ontdekte ik dat het boek wat meer sf & fantasy was dan ik dacht en samen met het aantal pagina's besefte ik dat ik me met dit boek best wel buiten mijn comfortzone bevond.

#26: American Gods (Amerikaanse Goden) - Neil Gaiman
Ik ben niet zo'n snelle lezer, dus met een beetje boek van formaat ben ik zo een maand verder. American Gods kreeg het voor elkaar dat ik na een paar dagen al bijna op de helft was van het boek. Huh!? Dat zegt zeker iets over de mate waarin ik werd gegrepen door het bijzondere avontuur van Shadow en zijn ontmoeting met Wednesday. De grens van realistisch naar droomwereld is aangenaam dun: zonder dat je het doorhebt bevind je je als lezer in een soort absurde realiteit. Zoals het House on the Rocks en de carroussel of het appartementencomplex met de Zorya-dames. Shadow valt in slaap en droomt... en zijn droom schept weer een nieuwe werkelijkheid. Heel gaaf!

De terugkerende zwendels, samen met de munttrucs, zijn behalve essentieel voor het verhaal, ook zeker vermakelijk om te lezen. Je krijgt zin om het zelf te proberen, al is dat in het geval van de viool- of nachtstortingszwendel niet echt verantwoord (eigenlijk geenéén natuurlijk). Waar ik ook een heel duidelijk beeld voor ogen had, was het plaatsje Lakeside. Binnen deze plaats speelt zich weer een verdwijningszaak af, die aan het eind van het boek wordt ontrafeld. Een compleet verhaal binnen een groot verhaal.

Een verhaal vol met thema's en interessante personages. De spanning is te snijden, er is storm op komst. De strijd staat op het punt om uit te breken. Door deze spanning en de bizarre gebeurtenissen en locaties had ik deze klepper binnen no-time uit! Ook al zou ik het boek niet
zo snel zelf erbij pakken, ik ben zeer positief verrast.

d2ce4754aff7405031215076afbaabad.jpg
Lees verder op mijn site

Reacties op: HRC 2018 - #26: Een roadtrip boek

Gesponsorde boeken