Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Blogpost: Lotti Baumann

Ik kan al 10 categorieën van de Hebban Challenge afhaken

21-01-2018 door Lotti Baumann 3 reacties
2018 is goed begonnen. De maand januari is nog niet voorbij en toch kan ik al 10 categorieën van de Hebban Challenge als gelezen markeren. 
Een dik boek: 'Een klein leven' van Hanya Yanagihara een boek waar ik nogal ambivalent over ben. Aan een kant stonden er hele mooie diepzinnige zinnen in aan de andere kant was het een bron van ergernis door alle tranentrekkende details en de levenswijze van de vier vrienden. Typisch Amerikaans zullen we maar zeggen.
Een boek uit de leesclub Hall of Fame: 'De abrikozenboom' van Beate Teresa Hanika. Dit was ook meteen het eerste 5 sterren boek van 2018. Mooi boek over een oude Joodse vrouw, een danseres en een abrikozenboom.
Een boek van tien jaar of ouder: Voor een van mijn leesclubs heb ik 'De blinde passagiers' van Jan Brokken gelezen. Mooie beschrijving van een 'zeereis' en de worsteling van een aantal van de opvarenden. Maar volgens mij heb ik veel van de beschrijvingen van de relatie van Maurice met zijn vader al in 'Mijn kleine waanzin' gelezen. 
Een boek met een enorm lange titel: Fredrik Backman met 'Dingen die mijn zoon moet weten over de wereld'. Ontzettend flauw en totaal oninteressant.
Een Libris Literatuurprijs winnaar:  Mijn tweede vijf sterren boek van dit jaar: Connie Palmen met 'Jij zegt het'. Erg mooi geschreven verhaal over de relatie van Ted Hughes en Sylvia Plath. Jammer dat Connie Palmen altijd zo irritant over komt op TV.
Een boek dat je in een avond uit hebt: Nicci French met 'Vijf spannende verhalen'. Niets spannends aan.
Een boek van een auteur jonger dan 30 jaar: Vea Kaiser met 'Makarionissi oder die Insel der Seligen'. Gewoon lekker lees(luister)voer. Wel heel leuk voorgelezen met een Amerikaans, Grieks, Oostenrijks, Beiers en Zwitsers Accent.
Een historische roman:  Brenda Meulman met 'Het verraad van Julia' niet bijster interessant en nogal ongeloofwaardig.
Een grappig boek: Gero van Böhm met 'Unterwegs in der Weltgeschichte'. Best amusant.
Een boek dat zich afspeelt op een eiland: Marianne Cedervall heeft een krimi geschreven die zich afspeelt op Gotland: 'Mord auf der Insel'. 
Op naar de volgende 10 categorieën.

Reacties op: Ik kan al 10 categorieën van de Hebban Challenge afhaken