Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Blogpost: Karina Hoekerswever - Hanegraaf

Karina las eens wat anders; Het kleine meisje van meneer Linh

Aangezien ik altijd wel te porren ben om iets te lezen buiten mijn comfort zone, was de aankondiging voor de boekentip van Hebban een leuke uitdaging. Wat zou ik als tip krijgen, en was er ook iets wat ik niet zou willen?
Mijn 3 aangedragen titels waren van Tess Gerritsen, Karen Rose en David Baldacci; met als commentaar; vrouw, 31, leest zeer divers. werkzaam in kinder- en jeugdpsychiatrie.

De tip die ik ontving was Het kleine meisje van meneer Linh van Philippe Claudel. Een roman over een oude man die zijn land ontvlucht op zoek naar een beter toekomst voor zijn kleindochter. Hij kan moeilijk aarden, maar maakt toch een vriend. Maar dan wordt hij overgeplaatst naar een gesloten inrichting.

Toen ik hem ophaalde uit de bieb viel me de cover op, het deed me denken aan het liedje "ik heb hier een vlieger" van Andre Hazes. Een droevige cover door zijn blauwe kleur, met het meisje dat een ballon vasthoudt. Hij was ook dun, slechts 143 pagina's, waardoor ik direct wist dat ik hem in 1 avond wilde uitlezen; weer een challenge behaald, nu nog de goede avond kiezen.

Het kleine meisje van meneer Linh van Philippe Claudel was meeslepend, ontroerend en mooi. Ik werd direct door het verhaal gegrepen, voelde medeleven voor de oude man die zo moeizaam zijn plekje in je nieuwe wereld kan vinden. Op mooie wijze laat Claudel een vriendschap ontstaan en bewijst dat soms slechts de aanwezigheid van de ander voldoende is. De onverwachte plottwist had ik wel zien aankomen, enige mate van beroepsdeformatie speelt daarbij zeker een rol, maar toch vraag ik me af hoe het gelopen was als Meneer Linh anders had gehandeld bij zijn doktersafspraak.
Het mooiste moment, waarmee Claudel me echt wist te ontroeren, vind plaats in de laatste pagina's. 

De tip buiten mijn comfort zone, heeft me weten te raken en zeker gemotiveerd om vaker een boek van deze auteur ter hand te nemen. Dank Soraya, Het kleine meisje van meneer Linh behoort nu ook tot mijn favorieten.

Lees verder op mijn site

Reacties op: Karina las eens wat anders; Het kleine meisje van meneer Linh