Kevin_P Auteur

Blogpost: Kevin_P

'Kerstmis onder vuur' alom positief beoordeeld

10-12-2019 door Kevin_P 2 reacties
Recent verschenen verschillende recensies van mijn boek 'Kerstmis onder vuur'. Hieronder enkele fragmenten en verwijzingen naar deze besprekingen.

Wat Cees leest / Cees van Rhienen:
Deze lezer is de auteur uitermate dankbaar voor de samenstelling van dit menselijke en regelmatig zelfs onmenselijke verhaal waar, ondanks de onwenselijke situatie waar het in is gebeurd, zoveel waardevolle, aangrijpende en mooie scenes bijeen zijn gebracht. 'Kerstmis onder vuur' is een echte aanrader om te lezen, zowel voor oud als jong. 

Leesje.nl:
'Kerstmis onder vuur' biedt een schat aan informatie over Kerstmis tijdens de Tweede Wereldoorlog. Een boek wat veel inzicht geeft en dat je, door de persoonlijke verhalen, nog lang bij zal blijven.

J.K. Leest / Jan Koster:
'Kerstmis onder vuur' is een mooie aanvulling op het enorme aantal boeken dat over de Tweede Wereldoorlog is geschreven. Enerzijds komt dat door het specifieke van Kerstmis in oorlogstijd, anderzijds door de mooie mix van persoonlijke verhalen en het beschrijven van de grote lijnen van die verschrikkelijke periode in de geschiedenis. Het grote aantal bronverwijzingen en noten maken het tot een zeer compleet werk.

Over Boeken / Evelien de Nooijer:

Per oorlogsjaar geeft Prenger een bijna schematisch overzicht van wat er overal werd gegeten (als er tenminste eten was), wat er werd gezongen (het is opvallend hoe ver de secularisatie is doorgedrongen - iedereen kende toen bijna ‘Stille nacht’) en welke kadootjes er al dan niet onder de (vaak geïmproviseerde) kerstboom lagen. Natuurlijk zijn de individuele verhalen daaromheen het indrukwekkendst. 
Lees verder op mijn site

Reacties op: 'Kerstmis onder vuur' alom positief beoordeeld

Kerstmis onder vuur - Kevin Prenger Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners