Liesbeth Jochemsen Auteur

Blogpost: Liesbeth Jochemsen

Kinderboekenweek (deel 1)

Van 2 t/m 13 oktober is het Kinderboekenweek. In deze dagen wordt er extra aandacht besteed aan kinder- en jeugdboeken. In het kader daarvan vandaag een gastblog van Lieve van den Berg. Zij is auteur van de kinderboeken Reizende Poefjes, De lamp, de sneeuwbol en het kompas en Juf Zebrahoed (verschijnt januari 2020).

Mijn grote wens was om een boek te publiceren. Schrijven is mijn passie. Ik schreef artikelen voor clubblaadjes, voor een familiekrant en ik schrijf nog steeds over wat me bezig houdt. Dat zet ik in een dagboek of op de sociale media. In 2010 gaf ik een boek in eigen beheer uit bij een POD uitgever. Het werd een succes bij familie en vrienden, maar die waren dan ook betrokken bij het autobiografische verhaal.
Ik bleef schrijven.
Vijf jaar geleden kwam ik bij Godijn Publishing terecht en schreef korte verhalen voor diverse bundels. De opzet voor een boek voor volwassenen werd afgekeurd. De uitgever zei: ‘Ik vind jou meer een kinderboekenschrijver met jouw rijke fantasie.’ Ik gooide het roer om en het resultaat was twee kinderboeken Reizende poefjes en De lamp, de sneeuwbol en het kompas. Avontuurlijke boeken over vriendschap en elkaar bijstaan in moeilijke situaties.
Voor deze boeken waren mijn kleinkinderen een grote inspiratiebron. Het jongste kleinkind heeft het syndroom van Down en heeft een grote rol in het boek De lamp, de sneeuwbol en het kompas. Ik was een gelukkig en trots mens na de lancering van deze boeken en de vele leuke reacties.
Nu is mijn derde kinderboek onderweg; Juf Zebrahoed. Voor de eerste twee boeken maakt mijn dochter de illustraties, voor Juf Zebrahoed tekende ik ze zelf. Dochter had er helaas geen tijd voor. Een kinderboek hoort illustraties te hebben. Juf Zebrahoed is geheel aan mijn eigen fantasie ontsproten en wordt 25 januari feestelijk gelanceerd door de uitgever Godijn Publishing. Ik ben inmiddels gestart met een vervolg hierop.
Mijn allergrootste wens is dat een van mijn boeken verfilmd wordt of op de bestsellerlijst komt. Het wordt moeilijk met zoveel mooie kinderboeken die in omloop zijn. Kinderboeken lezen is een avontuur in een magische fantasiewereld . Lieve van den Berg

Lees verder op mijn site

Reacties op: Kinderboekenweek (deel 1)

De lamp, de sneeuwbol en het kompas - Lieve van den Berg Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken