Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
    Ineke Bouwer Auteur

Blogpost: Ineke Bouwer

M-week

Ik  verheug me op volgende week. De dagen tussen Kerst en Oud en Nieuw breng ik voor een groot deel door met doen waar ik zin in heb. Tijd voor mezelf, waar ik de rest van het jaar niet of nauwelijks aan toekom. In zachte, gemakkelijk zittende kleding kruip ik in een hoekje van de bank, om daar pas vanaf te komen wanneer ik trek heb in een kop thee of iets te eten. Of om het mooie boek, dat ik aan het lezen ben, te pakken.

Met melancholieke muziek vergroot ik de afstand tot de buitenwereld. Mijn ademhaling past zich als vanzelf aan mijn lome stemming aan. Ik zak verder onderuit en laat me, gapend op wonderschone klanken, meevoeren naar een andere dimensie. Daar word ik vervuld van een gevoel van grote dankbaarheid. Niet voor grote dingen, maar voor het moment. Rust, een veilige plek, warmte, geen honger, de lichtpuntjes van kerst om me heen. Veel verder kom ik niet. Langzaam dommel ik weg.

De muziek is gestopt, de verwarming is uit. Ik sta op, rek me uit en gaap. Ik schenk me een glas wijn in en ga weer op de bank zitten, nu met een dekentje om me heen. Gelukkig, de2b43231ae37b6f28457a1e4d57e88a25.jpg week is pas begonnen.  

Of het zo’n week gaat worden? Eerlijk? Ik hoop het wel, maar denk het niet. Gelukkig is de gedachte eraan al een moment van genieten en ontspanning. De muziek en het mooie boek heb ik in elk geval klaarliggen. Je weet maar nooit. Fijne M-week!

Lees verder op mijn site

Reacties op: M-week