Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
    Loes Vork Auteur

Blogpost: Loes Vork

Omdat de kaft zo mooi was: prachtig, helder groen

Naar aanleiding van de #leeseenswatanders challenge van @hebbannl dook ik met dit tuinboek in de branding.

Meestal ga ik af op inhoudelijke recensies van anderen bij het kiezen van een boek, maar dit keer kocht ik een boek tweedehands, puur vanwege de kleur van de linnen kaft onder de omslag: prachtig, helder, sprankelend groen. Bovendien lees ik zelden korte verhalen of poëzie, terwijl dit dus een bundel is met korte verhalen / feuilletons en poëzie.

Maar al bij het voorwoord kreeg ik de smaak te pakken. Een groepje auteurs (niet de minsten overgens!) neemt onder speudoniemen het clubkrantje van de Volkstuinvereniging over, waar één van hen een tuin heeft. Heerlijk! Alleen al van het idee werd ik vrolijk. En hoewel ik zelf amper tuinier, is het erg leuk om de gedichten en beschouwingen en bedenksels naar aanleiding van het tuinieren te lezen.

Favoriet zijn de gedichten over onderwerpen waar tuinders van wakker liggen, zoals veenmollen en brandnetels. Of passerende jongedames... Eén serie beviel me wat minder, maar die afleveringen kon ik dus ook gemakkelijk overslaan. Ik heb het boek beloofd aan mijn moeder die interesse heeft in tuingedichten, maar ik hoop dat ik het ooit weer terug zal krijgen.

Tuin in de branding
Verhalen, liedjes en verzen uit Nieuw Vredelust
Adriaan van Dis, Maarten 't Hart, Christa Heyting, Lien Heyting, Rudy Kousbroek, Hans Ree en K. Schippers

2c544d9aa18f75d80960c4f3932d0a95.png




Lees verder op mijn site

Reacties op: Omdat de kaft zo mooi was: prachtig, helder groen

Tuin in de branding - Diverse auteurs Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners