MarjaBoomstra Auteur

Blogpost: MarjaBoomstra

Overdonderd en ontroerd

16-06-2019 door MarjaBoomstra 11 reacties
Het schrijven van mijn boek 'Als het verleden toekomst wordt' was een betrekkelijk eenzaam en intiem proces. Bijna dagelijks was ik in gesprek met mezelf als ik achter mijn computer zat. Daarnaast ben ik ook nog eens behept met het feit, dat iedere avond voor ik in slaap val, de teksten van het verhaal tot mij spreken in beelden. Ja, ja, ik zie iedere avond spannende fragmenten, die ik naar believen kan aanpassen.  
    
‘Als het verleden toekomst wordt’ is een psychologische thriller. Het is een
verhaal over een jonge vrouw die, net zoals veel vrouwen en in mindere mate mannen in ons land (www.rutgers.nl), te maken heeft gehad met geestelijk en lichamelijk misbruik.
    Jarenlang heb ik gewerkt met risicojongeren in Nederland. Dit zijn jongens en meisjes die op de één of andere manier zijn ontspoord, thuis met geweld te maken hebben gehad, drugs en of drank gebruiken, met de politie in zijn aanraking komen etc. Dat opgeteld bij mijn eigen ervaringen van misbruik als veertienjarig meisje hebben mij er toe aangezet om dit verhaal te schrijven.
   Natuurlijk is het een thriller en dus op de eerste plaats voor leesplezier geschreven, maar toch ook bedoeld om de lezer iets ter overdenking aan te reiken.
   Krantenartikelen over jonge mensen die spoorloos raken vanuit onze eigen asielopvangcentra, seksuele intimidatie op werk, misbruik in kerken, huiselijk geweld en kinderporno staan bijna weer dagelijks in het nieuws. 
   Toeval? Nee, het is van alle tijden. Wordt het tijd dat we daar eens paal en perk aanstellen? Ja, maar hoe is de grote vraag. Logge apparaten als het Rijk en gemeenten zijn ontoereikend gebleken voor het oplossen van huiselijk geweld en of het leiden van de jeugdzorg. Op scholen is rekenen, geschiedenis en taal nog steeds belangrijker dan hoe met elkaar om te gaan.
   Het is heel erg moeilijk, u voelt het al aankomen. Ik heb ook niet de oplossing. Het enige wat ik wilde doen is het item op een andere manier onder de aandacht te brengen. 
   Ik weet dat er legio vrouwen en mannen zijn die hun verleden van geweld en misbruik iedere dag het hoofd bieden. Voor al deze dapperen onder ons heb ik Letta gecreëerd. 
   Enfin, het boek is geschreven, het intieme proces is klaar en het wordt nu gelezen. De recensies en reacties komen binnen. En tot mijn grote vreugde omarmen mensen, jong en oud, man en vrouw het verhaal. 
   Mensen roepen vanaf de bank naar de hoofdpersoon wat ze wel of niet moet doen, mensen vinden de emoties (de rauwe en intieme) goed beschreven en als ze het boek uit hebben is het moeilijk de sfeer van het verhaal los te laten. Lezers roepen op om het tweede deel te gaan schrijven.   
   Sorry mensen, ik heb al 43.000 woorden van een andere thriller geschreven en maak die eerst ‘even’ af.

   Lieve lezers, bedankt! Jullie woorden, reacties en ondersteuning ontroeren en overdonderen mij!
   Marja Boomstra

Lees verder op mijn site

Reacties op: Overdonderd en ontroerd

Als het verleden toekomst wordt - Marja Boomstra Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken