Blogpost: Kate

Queen of Suspense overleden

04-02-2020 door Kate 1 reactie
Had het bijna gemist, dat bericht: 'Queen of Suspense Mary Higgins Clark'overleden. Akelig, maar ik leefde in de veronderstelling dat ze al was overleden. Nee dus: ze is op 31 januari op 92-jarige leeftijd gestorven - van ouderdom, volgens haar uitgever. 

Mind: nadat ze meer dan 50 thrillers heeft geschreven! En ook niet te vergeten: elk van die 56 boeken was een best-seller. Over een succesvolle carriëre gesproken ... 

Haar eerste thriller verscheen in 1975. Dat was 'Where Are the Children?' en daar zijn toen meer dan 100 miljoen exemplaren van verkocht. Nu heb ik een aantal van haar boeken gelezen, ver vóór ik een account aanmaakte bij Hebban. Maar deze ken ik niet, dus staat die nu op een Hebban-plank.

Fascinerend om te lezen, dat ze begon met korte verhalen en schrijven voor radio. Ze was al bijna 50, toen ze haar manuscript van "Waar zijn de kinderen?" verkocht kreeg. Dat ze schreef had deels te maken met het voorbeeld van haar werkende moeder. Een andere aanleiding was volgens haar in interviews, het overlijden van haar man.

Ze bleef alleen achter met 5 kinderen. Dus moest ze de familie onderhouden, terwijl die wel vóór ging op betaald werk. Welke baan is te combineren met er alleen voor staan en 5 kinderen opvoeden? Voor je reageert: jaren zestig, hè!

Sommige vrouwen schrijven - of doen hun ZZP-werk -  zodra de kinderen op bed liggen? Mary Higgins Clark schreef 's ochtends vroeg, tussen 5 en 7 uur, aan de keukentafel. Wellicht inspirerend voor jou? Ik ben geen ochtendmens.

Wel ga ik natuurlijk kijken of ik een exemplaar in het Engels of Nederlands kan vinden van haar eerste thriller!

Reacties op: Queen of Suspense overleden

Waar zijn de kinderen? - Mary Higgins Clark Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken