Blogpost: Lisette

Reading challenge 2018 check in #1

02-01-2018 door Lisette 7 reacties
In deze eerste check in: Slapende reuzen en ojee, die voornemens...

Vlak voor 1 januari begon ik in Slapende reuzen van Sylvain Neuvel. Ik lees dit boek voor twee categorieen: 'Het eerste deel van een serie' en 'Een what if boek'. Aangezien ik geen 50 boeken per jaar ga lezen, zoek ik af en toe een boek dat in meerdere categorieen past, vandaar. Ik ben pas halverwege, maar ik ben nu al wild enthousiast over dit boek. Wat een bizar en spannend verhaal. Een terechte 'what if'! Het verhaal bestaat volledig uit transcripties van vraaggesprekken en persoonlijke logboeken. In het begin even wennen, maar het vergroot wat mij betreft alleen maar de onderhuidse spanning. Omdat alle informatie 'druppelsgewijs' gegeven wordt, mag je lekker zelf puzzelen en daar hou ik wel van.

Vanmorgen zag ik de 19 van januari en dat leverde weer een nieuwe Wil ik lezen op (Hazelwoud). Ik had me voorgenomen om geen nieuwe boeken (en minder nieuwe e-books) te kopen. Meestal is het dan een verstandig idee om gewoon geen nieuwe boeken te willen. Ha ha, ik vrees met grote vrezen...

Oja, op mijn 2018 boekenplank zie je in de leesplanning een paar Koboplus boeken staan. Ik had in december mijn maandabonnement geactiveerd. In het kader van goede voornemen nr. 1 zet ik die weer uit en deze actie geldt dan als de aankoop van 1 e-book. Klinkt dat fair of is dat valsspelen? ;)

Dit jaar zal ik af en toe een check schrijven over de vorderingen van mijn leesvoornemens en mijn reading challenge. Mijn voornemens voor 2018 zijn: 1. Zo min mogelijk nieuwe e-books kopen. Om het concreet te maken: maximaal vier. 2. Meer lezen 'uit eigen (virtuele) boekenkast'. 3. Alleen 'nieuwe' boeken kopen in de kringloopwinkel volgens het '1 erin, 1 eruit' principe. 
Op mijn 'Gelezen in 2018' boekenplank hou ik bij welke boeken ik heb gelezen en je vindt er mijn voornemens en mijn (voorlopige en voortdurend veranderdende) leesplanning.

Reacties op: Reading challenge 2018 check in #1