Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Blogpost: Nonna

Recensie: Een Goede raad

12-02-2017 door Nonna 8 reacties
Na vijf bladzijden werd ik aangetikt, “of ze er even langs mocht”, “ja natuurlijk, sorry!” , zei ik met enige schaamte. Ik legde het boek in mijn reeds overvolle winkelmandje en trok deze al rollend achter mij aan, de hal van het drukke boekenfestijn door. Ik wist het zeker, dit boek moest mijn leesdip die te lang heeft geduurd doorbreken. En ja, de eerste literaire roman van J.K.Rowling, dat is toch wel je tijd waard.

Enkele hoofdstukken en een heleboel pagina’s verder, moest ik echt de uitdaging met mezelf aangaan. Zoveel verschillende karakters. Elk nieuw hoofdstuk weer een ander personage. Wanneer ging het gebeuren? Na 300 pagina’s dacht ik, J.K. het is nu of nooit. En toen kwam het!

Een verhaal over menselijke relaties en keuzes, armoede, rijkdom, politiek en intriges. Met herkenbare karakters rechtstreeks uit de tegenwoordige tijd geplukt, zo voelt het. In het Engelse plattelandsdorpje Pagford overlijdt een gemeenteraadslid; Barry Fairbrother. Daardoor onstaat een vacature. Barry was een sociaal man. Hij zette zich in voor de Fields een achterstandswijk, die nu afgestoten dreigt te worden aan Yarvil een aangrenzend dorp, daarmee komt ook de afkickkliniek in gevaar. Tegenstanders willen ervan af, anderen zoals Krystal Weedon hopen van niet. Maar er gebeurt meer; huwelijken lopen op de klippen, pubers rebelleren tegen hun ouders, nieuws wordt gesaboteerd, het dorp staat op z’n kop. Wij willen de juiste man op de juiste plek, maar komt die er ook?

Mijn zoektocht naar het plattelandsdorpje Pagford is begonnen. Is het fictie of bestaat het echt? J.K. Rowling sluit af met een knaller van een slotzin, de cirkel is rond en deze moet doorbroken worden …

Ik zeg hou vol, het is het lezen waard!

Reacties op: Recensie: Een Goede raad