Blogpost: Lydia

[recensie] The Salt Path

Dit is zeker weten een van mijn favoriete boeken dit jaar. Al van meerdere kanten hadden mensen aan mij gevraagd of ik het boek al kende, aangezien ik al jaren het plan heb om het South West Coast Path een keer helemaal te lopen. Een vriendin leende het me, een paar dagen later had ik toevallig een treinreis van 11 uur naar Kopenhagen voor de boeg, dus dat was het ultieme moment om in dit boek te duiken.

Titel: The Salt Path
Auteur: Raynor Winn
Uitgeverij: Penguin Books
Jaar van uitgave: 2019
Aantal pagina's: 276
Goodreads link

Auteur Raynor Winn en haar man Moth zijn de 50 gepasseerd, zijn hun boerderij en daarmee hun huis en inkomen kwijtgeraakt, en worden ook nog geconfronteerd met het feit dat Moth een terminale ziekte heeft en niet lang meer zal leven. Wat ga je dan doen? Juist: wandelen. En wel het South West Coast Path, een kustpad in Engeland van 630 mijl, ofwel 1014 kilometer.

De verslaggeving van dit waargebeurde verhaal is meeslepend en inspirerend. Raynor en Moth overkomen samen allerlei soorten obstakels: fysieke uitputting, wildkamperen, een tekort aan geld (probeer maar eens met z'n tweeën te leven van nog geen 48 pond per week), elke nacht weer een plaats voor je tent vinden, bedenken wat je moet doen als het herfst wordt en je nog steeds geen huis hebt, mensen die zo snel mogelijk hun gezellig kletspraatje afkappen ...

Lees verder op mijn site

Reacties op: [recensie] The Salt Path

Het zoutpad - Raynor Winn Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken