Blogpost: marloes-bouma

Series: De sparende reekslezer die bang is om te beginnen

Naar aanleiding van het artikel over wat voor een reekslezer ik ben ( https://www.hebban.nl/main/artikelen/welk-type-reekslezer-ben-jij  ), inspireerde het mij om hier een blog over te schrijven. Na het artikel te hebben gelezen, denk ik dat ik mezelf zie als een sparende reekslezer. Met een kanttekening:

Een spannende reekslezer die bang is om te beginnen. Waarom zie ik mij zelf als een sparende reekslezer. Dat zit zo. Ik heb series gelezen waarvan de laatste delen nog niet uit waren. Ik heb altijd de angst dat een serie niet afgemaakt wordt. Niet vertalen maak ik mij geen zorgen om, mits het te lezen is in het Engels. Ik mag graag eerst de serie compleet hebben, voor ik er aan begin. Een uitzondering op het moment is de serie van Nordbo (meisje zonder huid etc.). Ik heb echt staan springen van ongeduld op recente boek 'de vrouw met het dodenmasker'. Ik wijk dus wel eens van mijn patroon af. 


Het nadeel van het sparen is alleen dat ik op het moment meerdere series (bijna) compleet heb staan, maar nog met geen vinger heb aangeraakt. Zo moet ik nog beginnen met de serie "Frieda Klein" van Nicci French, "Helen Grace" van Arlidge (serie is nog niet af, maar is ver heen).. maar het ergste.. de "Will Trent" boeken van Slaughter heb ik nog liggen. Ik miste tot afgelopen jaar een paar oudjes in deze serie, omdat ze nergens te krijgen waren. En ik wil deze serie wel op volgorde lezen. Met al deze auteurs ben ik bekend, want ik heb wel bijna al hun losstaande boeken gelezen. En deze hebben mij verre van teleurgesteld. 


Waarom begin ik dan niet? Is het dan toch de angst teleurgesteld te worden? Ja, dit speelt zeker mee. Vorig jaar begon ik in de triologie van D. Cole: Ragdoll - Marionet - De Wolven. Ragdoll kwam bij mij binnen. Wat een gruwelijk goed boek, maar Marionet viel mij tegen.. toch De Wolven gelezen, omdat ik wilde weten hoe het zou aflopen. Ik was blij dat het maar een triologie was en niet een grote reeks. Hoe kan het toch dat zo'n geweldige binnenkomer van een reeks of triologie, zulke matige boeken als gevolg heeft. 


Een andere belangrijke reden is de tijd die ik kwijt ben aan een reeks. De bovengenoemde reeksen zijn gigantisch. Ik mag graag ook losstaande boeken van bekende en (voor mij) onbekende auteurs lezen en ik wil niet dat ik alleen maar bezig ben met zo'n serie. Ik heb mezelf daarom voorgenomen om dit jaar (2021) naast het lezen van meer 'vergeten boeken' (zie vorig blog) minimaal met 1 serie te starten. Ik mag van mezelf na 1 of 2 boeken van de reeks stoppen voor een losstaand boek, maar dat ik wel daarna verder ga met de reeks. 


Ik lees graag wat jullie ervaringen hier mee zijn en of ik hier niet als enige zo in sta. Tips zijn altijd welkom.

 Liefs, Marloes

Reacties op: Series: De sparende reekslezer die bang is om te beginnen

De vrouw met het dodenmasker - Mads Peder Nordbo Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken