Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Blogpost: sven (JustBooks)

Niet uitgelezen boeken /uitgelezen boeken ;Wat doen we ermee?

Vroeger kon ik het niet laten alle boeken die ik begon uit te lezen. Zelfs de boeken waar ik niet in kon komen. Moest het toch maar eens plots beter worden,spannender worden. 
Heb de laatste maanden gemerkt dat ik dit plots wel doe. Misschien door al die ongelezen boeken te zien staan in mijn kasten.
De grote toevloed te zien van nieuwe boeken die uitkomen. Er is ook zoveel nog te lezen op deze wereldbol.
Aangezien ik nu engels lees is dat aanbod natuurlijk enorm gestegen.

Mijn laatste die ik niet uit kreeg was Wervelwind van James Clavell. Had nogthans vroeger Shogun gelezen van dezelfde schrijver en die had ik wel uitgekregen. Moet wel zeggen toch ook met wat tegenzin en moeite.
Ik krijg zodanig veel info te verwerken in dit boek dat het verhaal eigenlijk voor mij in de vergetelheid raakt. Heb dus voor de 3de keer besloten om een boek stop te zetten. 

Vanavond vliegt hij in de ruilkast met de hoop dat iemand anders meer kan genieten van dit boek dan dat ik dat kon. Ergens moet er wel de juiste lezer rondlopen die dit boek kan waarderen naar zijn geschiedkundige inhoud. 

Vroeger was het echt ondenkbaar dat ik een boek niet zou uitlezen ,en zeker het wegdoen. 
Mogelijks is dit mijn eerste babystapje in de richting van nu en dan boeken weg doen die ik gelezen of juist niet gelezen heb.
Boeken wegdoen moet gebeuren omdat ik echt geen plaats meer heb en niet meer kan uitbreiden zonder één van mijn kinderen uit zijn kamer te zetten. Denk dat deze actie niet echt zou gewaardeerd worden door vrouw en kinderen.

Daarom dus heb ik enkele doelen uitgezocht waarvan ik weet dat mijn boeken op de juiste plek terechtkomen.

Plek 1 is bij het buurmeisje. Een echte Ya en Fantasy fan die net begonnen is met werken als lagere school lerares. 
Voordeel hierbij is dat dit wisselwerking is.
Plek 2 is de ruilkast. Heb daar al regelmatig boeken uitgehaald gelezen en terug geplaatsd. Maar nog nooit 1van mijn persoonlijke boeken ingezet die ik zelf aangeschaft had. 
Voordeel van dit initiatief is dat mensen die het wat minder breed hebben toch veel verschillende boeken kunnen lezen zonder geld te moeten uitgeven die ze niet hebben.

Heb daar dan ook 2nieuwe boekenplanken voor aangemaakt.
Boeken in de ruilkast geplaatst en weg gegeven boeken. Hier kan ik bijhouden wat er effectief al weg is en naar waar.

Hebben jullie ook verschillende initiatieven waar jullie boeken doen die weg mogen? Of zijn jullie echte boeken hoarders die alles opsparen ,zowel goede als slechte?



Reacties op: Niet uitgelezen boeken /uitgelezen boeken ;Wat doen we ermee?