Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
    Frank van Zwol Auteur

Blogpost: Frank van Zwol

Theatervoorstelling: Huiveringwekkende avonturen - Bloedstollende thrillers

Theaterpresentatie in Noordwolde op 18 februari 2024

Op  zondagmiddag 18 februari a.s. geef ik de theaterpresentatie ‘Huiveringwekkende avonturen – Bloedstollende thrillers’, waarin ik je meeneem op de soms bizarre researchreizen die ik voor mijn thrillers maak. Meer info en kaarten reserveren. 

Over het programma:

Frank van Zwol skiede 600 kilometer over de Groenlandse ijskap, op zoek naar een, in 1968 bij de crash van een B-52 bommenwerper, vermist geraakte atoombom. Avonturen genoeg voor zijn debuutthriller Het Thule-incident, die prompt genomineerd werd voor de schaduwprijs.
Big Oil en een overlevingstocht van twee maanden door de Canadese wildernis leverden de basis op voor een tweede titel, Klem. Voor Niemandsland, waarin het draait om de spookstad Piramiden en een verongelukte Toepolev, trok Van Zwol net als zijn geheim agent Tom Brandt, over Spitsbergen naar de Russische nederzetting Barentszburg. Onderweg kamperen met een geladen geweer naast zich en met een ijsbeer alarm rond zijn tent. Voor Schokgolf maakte hij een tocht door het binnenland van IJsland en ging naar de top van de explosieve vulkaan Katla. De trektochten die hij nabij Bodø in het grensgebied van Zweden en Noorwegen maakte, waren de basis voor Van de radar, gebaseerd op de raadselachtige verdwijning van cybersecurity-expert Arjen Kamphuis.
Als letterlijke klap op de vuurpijl, vertelt de auteur over zijn nieuwste boek: Speciale opdracht. Hierin draait het om een ultrageheime Nederlandse legereenheid die tijdens de Koude Oorlog met draagbare kernbommen werkte. De auteur stond er tijdens zijn diensttijd met zijn neus praktisch bovenop. Hij liep sitewacht in Darp en deelde de onderdeels bar met het peloton Speciale opdrachten. Speciale opdracht vertelt wat we nooit mochten weten over de Nederlandse kernwapens.



Lees verder op mijn site

Reacties op: Theatervoorstelling: Huiveringwekkende avonturen - Bloedstollende thrillers

Speciale opdracht - Frank van Zwol Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners