Ninja Paap-Luijten Auteur

Blogpost: Ninja Paap-Luijten

Waarom lees jij een onbekend boek?

Vaak struin ik door de bibliotheek op zoek naar een verrassingsboek: iets wat ik niet ken en wat ik om een rare reden uit de kast pluk. Soms is dat "de cover ziet er zo mooi uit" en soms is dat "ik zoek een dun boekje". Soms is het "laat ik vandaag eens iets lezen van een schrijver met de letter A". 

In de bieb kan dat, want als ik het niet leuk blijk te vinden, breng ik het gewoon terug. In de boekhandel doe ik dat niet snel (dan gaat het meestal toch al snel om 20 á 25 euro en heb ik liever zekerheid). 

Mijn eigen debuut is nu ook verkrijgbaar, maar - hoe vind ik lezers? Ik dacht: laat ik dat eens omdraaien en aan jullie vragen waarom je een boek van een onbekende auteur zou lezen

Toeval? Gewoon, omdat-ie langs kwam?
Op aanbeveling van iemand anders?
Vanwege de flaptekst?
Door een recensie?

Om interesse te krijgen in een boek, moet je als lezer natuurlijk wél eerst weten dat het bestaat! 

Dat is lastiger voor elkaar te krijgen voor een auteur bij een kleine uitgeverij dan voor iemand die bij een grote uitgever debuteert. Immers: de meeste boekhandels hebben ook nog nooit van het boek gehoord en zullen het niet inkopen, dus dan blijft internet over. En, niet te vergeten: mond-tot-mond reclame. Horen zeggen. Erover praten.

Ik ben erg nieuwsgierig naar jullie ervaringen. Wat is jouw laatste verrassing? En hoe kwam je erop om dat boek te lezen? 

Boeken! Ik hou ervan. Hieronder een piepklein fragmentje uit mijn debuut, over - jawel - een boek. Laat gerust een reactie achter met jouw ervaring over verrassende boeken en nieuwe ontdekkingen!

(En heel misschien wist je nog niet dat mijn boek ook bestond, en maak ik jou nu een beetje nieuwsgierig ... ) 

392cdeb75a12efb676b487ec7b0f7e48.jpg
Lees verder op mijn site

Reacties op: Waarom lees jij een onbekend boek?

Oragayn - Ninja Paap-Luijten Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken