Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
    Anne Sey Auteur

Blogpost: Anne Sey

Waarom naar Japan?

Fietsen in Japan? Gewoon achter de vrachtwagens aansluiten en doortrappen. Snelweg… De autostoeten volgen. Provinciale weg… Druk stadsverkeer… Er middenin. Toch maar dat weggetje inrijden? Ineens peddel ik door een ouderwetse woonwijk. Met huisjes van een, twee verdiepingen. Voorbij een tempel, op de hoek van de straat een stenen figuurtje van een jizō – de beschermer van reizigers. Stokoude dametjes met rollator. Kinderen in sportpakken op weg naar hun voetballes. Huisvrouwen op wankele fietsjes. En daar, dat ouderwetse huis. Van hout, grijze dakpannen. De schuifdeuren met een groene patina bedekt. Een huis krombogen van leeftijd. Hoelang het daar al staat? Oubollige winkeltjes voor traditioneel snoep, Japanse kleding, thee. Een mosbegroeide steen aan de weg. De geur van wierook, van verse was, van miso-soep. Ik heb mijn Japan gevonden. 
Binnenkort ga ik mijn nieuwe boek in een online-boeklezing presenteren. Het boek gaat in essentie over de fascinatie voor een ver land, voor Japan en zijn cultuur en geschiedenis. Het is een verhaal van mijn avontuurlijke reis door het Japan van nu, dat eigenlijk niet zoveel anders is dan het oude. Japan – nog steeds het meest ínteressante land van de wereld. Althans zo ervaar ik dat.
In en door boeken reizen, zovelen van ons doen dat. Maar naar Japan? Waarom reist die ene keer op keer naar Japan? Waarom wil iemand anders er zo graag eens naar toe?  Ik vind het goed om bij die vragen tijdens mijn presentatie stil te staan. Wat doet een ver land met ons? Wat doet lezen daarover met ons? En dan uitgerekend Japan? Daarover wil ik graag tijdens mijn boekpresentatie vertellen.  Wil jij jouw eigen belevingen hierover met mij delen? Schrijf mij!

Lees verder op mijn site

Reacties op: Waarom naar Japan?

Terug naar Japan - Anne Sey Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners