Ninja Paap-Luijten Auteur

Blogpost: Ninja Paap-Luijten

Wat geeft een personage diepgang?

Er zijn boeken met personages van bordkarton, zoals ik dat wel eens (tamelijk oneerbiedig) noem. Dat zegt niets over het plezier waarmee die boeken gelezen worden, echter. Een vlak personage kan een verhaal prima dragen, maar meestal draait zo'n verhaal dan ook om de plot, om de gebeurtenissen die elkaar in rap tempo afwisselen.

Ik zeg wel vaker dat ik een literaire vuilnisbak ben; ik lees alles. Personages van bordkarton of juist met een diepgang waar oceanen jaloers op worden; ik vind het allemaal prima. Maar als ik schrijf, en dan met name mijn fantasyverhalen, vind ik het zelf enorm prettig als mijn personages wat diepgang hebben. Het ontdekken van de aard van een personage, van wat hij leuk vindt of verschrikkelijk, van oude pijn en nieuwe angsten - heerlijk! 

Twee van mijn favoriete personages uit eigen werk komen samen in onderstaand fragment, afkomstig uit mijn manuscript Kándha. Wat vind jij ervan? Zou jij nieuwsgierig worden van zo'n fragment? 

(Beide personages spelen overigens ook mee in mijn debuutroman Oragayn! :D )

Welk boek met bordkarton-personages is jouw favoriet? En welk boek met personages met juist heel veel diepgang?

----

357d78682a3d192d0e51c02923f21739.jpgLees verder op mijn site

Reacties op: Wat geeft een personage diepgang?

Oragayn - Ninja Paap-Luijten Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken