Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Blogpost: Marloes van Driel

Woordenverzamelaar

Al een tijd noem ik mijzelf verzamelaar. Een verzamelaar van beelden en verhalen. Van grote en kleine avonturen. Van dromen en wensen. Een verzamelaar van bruikbare en nutteloze spullen. Van mooie en bijzondere momenten. Van emoties en gedachtes. 

Het bovenstaande is soms enkel in woorden uit te drukken en dus is dat wat ik ook verzamel: woorden. Woorden zijn in staat mij te betoveren. Te raken. Woorden maken mij aan het lachen. Meer dan eens laten ze me huilen. Woorden doen iets met me. 

Met mijn fascinatie voor woorden is mijn liefde voor lezen geen verrassing. Ik kan duiken in boeken. Mezelf verliezen tussen bladzijdes. Ik kan verdwalen in hoofdstukken. Zinnen herlezen én herlezen. 

Inmiddels weet ik dat ik van sommige combinaties geen genoeg krijg. En dus pak ik meer dan eens mijn notitieboek. Ik laat niet los, maar houd vast. Sommige zinnen zijn te mooi om te vergeten. Te waar om te verliezen. 

Mijn notitieboek en ik zijn onafscheidelijk geworden. Ik snak naar meer moois. Naar boeken met meeslepende teksten of stille inspiratie. Ik ben niet alleen een lezer, maar ook een woordenverzamelaar. Wie ben jij?

Reacties op: Woordenverzamelaar