Advertentie
100 jaar onderwijs in een monumentaal gebouw

100 jaar onderwijs in een monumentaal gebouw

0
Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
  Topics 0
Lees en kijk 100 jaar Bonifaciusschool!
Dit boek vertelt het verhaal van 100 jaar katholiek onderwijs in de Wassenaarse Kerkstraat en omgeving.
Sinds 1918 hebben duizenden leerlingen hier hun schooljaren doorgebracht. Herinneringen van leerlingen en leerkrachten hebben een plekje in dit boek gekregen.
In 100 jaar vonden grote veranderingen plaats: de zusters Franciscanessen van Oirschot namen in 1965 afscheid, de klassen werden gemengd, kleuter- en lager onderwijs gingen samen, passend onderwijs deed zijn intrede.
Ook het schoolgebouw kent een roerig verhaal. Het monumentale gebouw is ontworpen door architect Co Brandes. De Duitse bezetter nam de school in de oorlogsjaren in beslag. Met enige regelmaat is de school uitgebreid en verbouwd. In 2000 is de school als rijksmonument aangewezen. Kort hierna volgde de restauratie van het gebouw en is de oorspronkelijke vorm hersteld.
Al deze gebeurtenissen zijn bij elkaar gebracht in deze kroniek. Hiervoor zijn honderden foto's uit het schoolarchief gebruikt, waarvan vele voor het eerst gepubliceerd worden.
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
192
Uitgeverij
TasT
Laatste editie
05 juli 2018
ISBN
9789491229282
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic