Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

1493

Hoe de wereld zich ontwikkelde na de ontdekking van Amerika Vervolg op 1491, nu in midprice De reizen van Columbus vormden het begin van een bijzondere uitwisseling van flora en fauna tussen Eurazië en Noord- en Zuid-Amerika. Zo vonden onder meer tomaten, aardappelen, maïs, zilver en rubber hun weg naar Eurazië, en omgekeerd zijde, paarden, graan, koffie, appels - en slaven niet te vergeten - naar Noord- en Zuid-Amerika. Een minder welkome uitwisseling was uiteraard die van insecten, bacteriën en virussen. Charles Mann laat zien dat deze zogeheten Columbian Exchange heeft gezorgd voor de opkomst van Europa, de ondergang van het Chinese keizerrijk en de verstoring van de ecologie in Afrika. 'Het is Mann gelukt een gecompliceerd verhaal helder te vertellen.' The New York Times '1493 staat boordevol interessante inzichten, wetenswaardigheden en onvoorziene, adembenemende ellende.' NRC Handelsblad 'Een uitermate rijk boek.' Trouw 'Een helder en onderhoudend verhaal over de mens en zijn medeorganismen.' De Standaard.

Toon details

Schrijf een recensie

Is 1493 het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Boeken van dezelfde auteur

Gesponsord

Deze thriller trekt je razendsnel mee in een complot met onbetrouwbare staatslieden met hun eigen agenda's, internationale conflicten en hoogoplopende bedreigingen voor de samenleving.

Reageren op 1493

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.