Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

1600: Slag bij Nieuwpoort

Er is één jaartal dat iedere Nederlander kent: 1600. Iedereen weet ook dat dat jaartal staat voor 'de Slag bij Nieuwpoort'. Maar wat er nu precies gebeurde bij die slag, hoe dit militaire treffen afliep en wat de betekenis van Nieuwpoort is geweest voor het verloop van de strijd tegen Spanje, is voor velen een vraagteken. In 1600: Slag bij Nieuwpoort beschrijft Leen Dorsman, universitair docent geschiedenis aan de Universiteit Utrecht, het verrassende verloop van deze veldslag, die prins Maurits zeer tegen zijn zin moest voeren. De gebeurtenissen worden geplaatst tegen de achtergrond van de nationale en internationale krachtsverhoudingen. Ook de stand van de Nederlandse krijgskunde van de late zestiende en vroege zeventiende eeuw wordt uitvoerig beschreven. Tot slot besteedt Leen Dorsman aandacht aan de wijze waarop Nederlanders in de loop der tijd vorm hebben gegeven aan hun collectieve herinnering van deze befaamde Slag bij Nieuwpoort.
Toon details

Schrijf een recensie

Is 1600: Slag bij Nieuwpoort het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Boeken van dezelfde auteur

Gesponsord

Deze thriller trekt je razendsnel mee in een complot met onbetrouwbare staatslieden met hun eigen agenda's, internationale conflicten en hoogoplopende bedreigingen voor de samenleving.

Reageren op 1600: Slag bij Nieuwpoort

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.