Meer dan 4,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
A is van Bij
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 1 4 0 3 1 2 0 1 0

A is van Bij

2

Rank 1597 Gelezen 2 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 5 Favoriet 0 Recensies 0
Junior   Topics 0

Een wondermooi, wereldwijd abc-boek waarin meer dan 60 talen aan bod komen. Bij elke letter van het alfabet hoort een dier maar bij de A is dat niet de Aap maar de Bij. Want in veel andere talen begint het woord voor Bij met aan A. In het Turks is het bijvoorbeeld Arı, in het Portugees Abelha en in het Ojibwe zeg je Aamoo.
Het is fascinerend om te zien (en te horen op de speciale website) hoe vertrouwde woorden als Aap en Vis en Slak in andere talen klinken. Zowel voor wie nog maar net kan praten als voor gevorderde taalliefhebbers. De schitterende illustraties van Ellen Heck verbinden al die talen tot een werkelijk betoverend mooi boek.
‘Een prachtig boek voor linguïsten van alle leeftijden’ Booklist
‘Een toonbeeld van inclusiviteit en van de schoonheid van de verschillen tussen talen.’ New York Times
‘Door de kracht van de beelden en het gevoel van wereldwijde verbondenheid, is dit boek zowel leerzaam als vermakelijk.’ Kirkus Reviews

+


Genre
Kind & Jeugd
Kleuterboeken
Aantal pagina’s
48
Uitgeverij
Querido
Eerste editie
03 november 2022
Laatste editie
03 november 2022
ISBN
9789045128214


Boekinformatie wijzigenReacties op: A is van Bij

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken