Advertentie
Aan de achterkant was alles in orde
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 0 4 0 3 0 2 0 1 0

Aan de achterkant was alles in orde

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
“'Wat wil je later worden?', vroeg mijn tante, terwijl ze me nieuwsgierig aankeek. 'Later als ik groot zal zijn?', aarzelde ik, 'Dat weet ik nog niet.' Maar ik wist het wel. Ik wou een jongen worden. Gewoon zijn hoe ik me voelde."

Samuel Dali De Schepper wordt geboren als meisje, maar voelt zich al sinds zijn prille jeugd gevangen in dat lichaam. Jarenlang worstelt hij met zichzelf tot hij op zijn veertigste een ingrijpende beslissing neemt. Na enkele geslachtsaanpassende ingrepen wordt hij ook uiterlijk een man. In dit boek spreekt Samuel open en eerlijk over zijn gevoelswereld en belicht hij alle stappen in zijn transitie. Zijn verhaal, vlot geschreven en boordevol humor, is een echte eyeopener en laat je stilstaan bij het stereotiepe hokjesdenken over man en vrouw. Voor de maatschappij zijn transgenders een kleine minderheid, over wie men weinig weet. Toch zijn er steeds meer meldingen van mensen die ontevreden zijn met hun geboortegeslacht. Dit boek is een leidraad voor al wie zijn gender in vraag stelt, maar ook voor familie en vrienden van transgenders en hulpverleners kan het een bron van informatie en steun zijn.
+


Genre
Business & Management , Gezondheid & Psychologie
Seksualiteit
Aantal pagina’s
200
Uitgeverij
Mammoet
Eerste editie
21 januari 2020
Laatste editie
11 augustus 2020
ISBN
9789462672147


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partnersReacties op: Aan de achterkant was alles in orde

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.