Meer dan 4,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Aardzee  2 Tehanu / Verhalen van Aardzee / De andere wind
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 6 4 5 3 7 2 0 1 0

Aardzee 2 Tehanu / Verhalen van Aardzee / De andere wind

18

Gelezen 20 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 17 Favoriet 2 Recensies 2
Fantasy & SF Spots 2   Topics 0

Aardzee is een klassiek heldenepos over een man van nederige komaf die opklimt tot de toppen van zijn bijzondere gaven. Het is ook een van de eerste fantasyverhalen waarin een tovenaarsschool een belangrijke rol speelt. Het is een sleuteltekst in het fantasygenre, die enorme invloed heeft gehad op latere schrijvers.

In dit vervolg op Aardzee onderzoekt Le Guin de keerzijde van macht en magie, met speciale aandacht voor het lot van vrouwen, kinderen en machtelozen. Elk van de verhalen in deze omnibus biedt een andere kijk op de wereld van Aardzee. Het nooit eerder vertaalde De andere wind, is na ruim dertig jaar (!) een prachtig en verrassend slotakkoord van dit geliefde epos.

+


Genre
Sciencefiction & Fantasy
Fantasy
Vertaalde literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
496
Uitgeverij
Boekerij
Eerste editie
07 maart 2016
Laatste editie
04 april 2016
ISBN
9789022576137 , 9789402305890


Boekinformatie wijzigen


Recensies (2)

Keuze van de redactie

Wat een wereld(verhalen)!

1 like

Kort na het verschijnen van de eerste Aardzee-bundel van Ursula Le Guin is ook Aardzee 2 verschenen. Het zijn de resterende boeken over Aardzee die in deze tweede bundel zijn verzameld waarmee de serie nu compleet is. Het bestaat uit de drie boeken Tehanu, een logisch vervolg op de eerdere...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Aardzee 2 Tehanu / Verhalen van Aardzee / De andere wind

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.