Advertentie
Advocaat van de waarheid

Advocaat van de waarheid

8
Gelezen 8 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 3 Favoriet 0 Recensies 5
Thrillers & Spanning   Topics 0
In essentie gaat deze roman over liefde en vriendschap, over integriteit en het volgen van de innerlijke stem van waarheid, ook als dat tegen allerlei belangen ingaat.

Een ex advocaat komt midden in spannende intriges terecht. Loyaliteit naar vrienden, het redden van miljoenen mensen bij het uitbreken van een pandemie en een strijd tegen niets ontziende bedrijven die exorbitante rendementen en macht nastreven, plaatsen hem voor onmogelijke keuzes.

Actuele thema?s spelen een grote rol, zoals het opkomend populisme, de groeiende intolerantie, het falend (politiek) leiderschap en de dominante rol van technologie die erop gericht is de samenleving controleerbaarder en veiliger te maken, maar de privacy steeds verder uitholt.

Tegenover dat maatschappelijk decor plaatst de auteur de levenswijze van Franciscus van Assisi, vertaald naar de 21e eeuw. De essentie daarvan is het vermogen de medemens lief te hebben zonder daar iets voor terug te verwachten.

Genre
Thrillers & Spanning
Uitgeverij
Kosmos Uitgevers
Laatste editie
01 maart 2012
ISBN
9789021551708
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker

Hebban recensie

Ontgoochelend debuut

door Eric Diepvens op 16-05-2012

De Nederlander Adriaan Bos was 25 jaar lang advocaat. Daarna wierp hij zich op als coach die zakenmensen begeleidde in verband met bewustzijnsontwikkeling. Beide aspecten van zijn professionele leven vinden we terug in Advocaat van de waarheid, waarmee de man op zijn drieënzestigste debuteert als misdaadauteur.

In 2009 kreeg het manuscript De zonen van Samuël een eervolle vermelding tijdens een...


Lezersrecensies (3)

door: Iris Hilderink 1 like
Advocaat van de waarheid is op het eerste gezicht een pakkende thriller die niet onder doet voor klassiekers van Dan Brown of John Grisham. Al snel blijkt echter dat het boek meer is dan alleen een pageturner. De auteur beschrijft treffend de focus op technologische vooruitgang die in onze huidige...

door: Maria Drent 1 like

door: Janneke Bouwman 1 like
Adriaan Bos (1949) is 25 jaar lang advocaat geweest. Momenteel is hij raadsman / coach en begeleidt hij professionals in persoonlijke en zakelijke bewustzijnsontwikkeling. Advocaat van de waarheid is zijn debuut en is ontdekt via tenpages.com. Op deze website kan een (beginnend) auteur de eerste...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook