Advertentie
Paperback Agnes Grey

Agnes Grey

19
Gelezen 31 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 7 Favoriet 0 Recensies 2
Literatuur & Romans Spots 1 Top25's 1   Topics 0

Agnes, de dochter van een Anglicaanse geestelijke, besluit gouvernante te worden om haar familie financieel te kunnen ondersteunen. Haar eerste betrekking is bij de Bloomfields, waar de kinderen uit het gezin haar het leven onmogelijk maken. Wanneer ze bij de Murrays aan de slag gaat lijkt ze beter op haar plek, maar ze heeft heel wat te stellen met Rosalie, de dochter uit het gezin. Wanneer Agnes de jonge priester Edward Weston ontmoet, bloeit de liefde tussen beiden op. Maar Rosalie doet er alles aan om de twee uit elkaar te drijven. Agnes Grey was de eerste roman van Anne Brontë en werd gepubliceerd in 1847. Zij baseerde het boek op haar eigen ervaringen.

Anne Brontë (1820-1849) is de jongste zuster van Emily en Charlotte Brontë en werd in Yorkshire, Engeland geboren. In haar korte leven schreef ze poëzie en twee romans, Agnes Grey en De huurster van Wildfell Hall.

Genre
Literatuur & Romans
Uitgeverij
Kemper Conseil Publishing
Laatste editie
27 juli 2007
ISBN
9789054021698 , 9789041707055
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker

Door lezers

Readers Café / Lezen voor de lijst: de Brontë Sisters
20 oktober 2017 15 reacties
  Meer artikelen

Lezersrecensies (2)

Een historisch inkijkje

door: Nicole van der Elst 1 like
Ik kwam voor het eerst in aanraking met de Brontë zussen tijdens het eerste jaar van mijn studie Engels waar zowel Jane Eyre als Wuthering Heights verplichte kost was. Net als vele generaties voor mij was ik direct gegrepen door de schrijfstijl van de beide zussen en gebiologeerd door de...

door: David Brys 1 like

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook