Advertentie
Alfred Hitchcock

Alfred Hitchcock

7
Gelezen 7 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 16 Favoriet 0 Recensies 2
Non-fictie Artikelen 3 Lijsten 1   Topics 0

Alfred Hitchcock was een vreemd kind. Hij was dik en eenzaam, ging gebukt onder angst en brandde van ambitie. Zijn kindertijd rook naar de geur van vis uit de winkel van zijn vader. Bang om uit zijn slaapkamer te komen, droomde hij, terwijl hij in treinboekjes snuffelde, over reizen, en hij bedacht een compleet imaginaire reis door Europa. Hoe groeide deze angstige jongen uit tot een van de grootste filmregisseurs van de twintigste eeuw? Peter Ackroyd kruipt in de huid van de man die alles probeerde te beheersen maar daar in zijn eigen leven nauwelijks in slaagde, en laat zien wat er schuilging achter de films.

Genre
Literaire non-fictie
Literaire non-fictie algemeen
Aantal pagina’s
292
Uitgeverij
Querido
Laatste editie
26 april 2016
ISBN
9789021400792 , 9789021400808
+

Boekinformatie wijzigen

Andere media

NRC:

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Recensies

Tea. Hebban Team

Hitchcock himself.

door: Tea. 2 likes
Alweer een aantal weken geleden heb ik dit boek gewonnen met een Hebban winactie, heel erg leuk. Als liefhebber, geen kenner, van Hitchcock, oftewel "Hitch" was ik benieuwd naar zijn carrière en wat er van hem bekend is als mens. In elf hoofdstukken vertelt Peter Ackroyd op heldere en vlot...

Kort en bondig

door: HKB Schiffelers 1 like
Ik heb met veel plezier dit bondige chronologische overzicht van leven en werk (films) van de Master of Suspense gelezen. Biedt niet de diepgang van een Donald Spoto, maar leest vlotjes weg.

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook