Alias LANDMAN - zij die mijn naam kennen, zij zitten in het verzet

Gerard is 22 jaar als de Duitsers zijn Nederland binnen vallen. Als leider bij Scouting staat hij vanaf het eerste moment vooraan om mensen te helpen. In eerst instantie door vluchtelingen onderdak te verlenen in zijn stad Alkmaar. Hierna rolt hij langzaam in het verzet. Eerst creëert hij als einzelgänger een veilige haven voor Joodse onderduikers. Ondertussen is zijn vaandring Frits bezig met het opzetten van een verzetsnetwerk. Al snel vinden Gerard en Frits elkaar terug in de ondergrondse en starten ze hun eigen verzetsgroep. Een vriendschap vanuit scouting groeit uit tot een hechte broederschap. Langzaam valt Gerard steeds verder en verder het verzet in. Geloof, vriendschap, maar ook verraad. Wie is te vertrouwen en doet hij goed aan zijn acties? Is die overval wel goed voorbereid? Is hij degene die mensen ter dood moet veroordelen? Moet hij de kogel geven? Twijfel is zijn beste raadgever. Verlies maakt hem sterker. Hij vertrouwt net als velen op een betere toekomst. Voor zichzelf, maar ook voor Nederland. Een vrij Nederland zonder Duitse invloeden.

Toon details

Recensies (1)

Schrijf een recensie

Is Alias LANDMAN - zij die mijn naam kennen, zij zitten in het verzet het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Is De nomade van Anya Niewierra jouw favoriete boek van het jaar? Stem nu!

Verpletterende liefdesroman met spannende plotwendingen, tegen de achtergrond van ruige, bedreigde natuur. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.

Reageren op Alias LANDMAN - zij die mijn naam kennen, zij zitten in het verzet