Advertentie
novapresimage

Altijd lief

1
Gelezen 1 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0

Manuel is een bijzonder jongetje. Een bijzonder jongetje met een eigen idee over de betekenis van woorden, over hoe mensen zich moeten gedragen en wat er zo op de dag allemaal gaat gebeuren. Die eigen ideeën zijn vaak verrassend, aandoenlijk, geestig en origineel. Als u deze verhalen van zijn moeder over hem leest, schiet u dan ook regelmatig in de lach, wordt u verrast of geraakt. Door zijn oprechte eerlijkheid is hij een ontwapenend kind. Een heel bijzonder kind. Alle kinderen zijn bijzonder voor de mensen die hen opvoeden, bij hen wonen, van hen houden. Maar bij Manuel is dat anders. Hij is een uitzonderlijk bijzonder jongetje, met ideeën die zijn geboren uit bittere noodzaak. Die eigen ideeën zijn de inhoud van zijn overlevingspakket in deze voor hem onbegrijpelijke wereld. Manuel is autistisch. 

De moeder van Manuel heeft in dit boek op een ontroerende manier beschreven hoe zijn leven eruit ziet. Ook weet ze heel helder te beschrijven wat het is om een ouder van een autistisch kind te zijn en hoeveel energie er gaat zitten in het leefbaar maken van de wereld van dit kind. Ik ken Manuel en zijn ouders al langere tijd en weet dat hun inzet heel groot is. Bij veel ouders van kinderen met autisme is dit het geval. De verhalen van de moeder van Manuel geven dit op een heel treffende wijze weer. 

Genre
Gezondheid & Psychologie
Aantal pagina’s
95
Uitgeverij
Uitgeverij Novapres
Laatste editie
01 februari 2004
ISBN
9789063182434
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic