Advertentie

Altijd vluchten

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Junior   Topics 0
Christine Linneweever is zeer succesvol met haar boeken in de Gouden paarden-serie, waarvan al 13 delen zijn verschenen. Altijd vluchten is haar tweede historische jeugdroman. Het geheim van de Ravenhorst verscheen in 2018 en was een groot succes.
Altijd vluchten gaat over het leven in de kolonies in Drenthe en Overijssel. Een eigen huisje, met meubels en een lapje grond om te bewerken! Dat vooruitzicht lokt het gezin van de twaalfjarige Andries naar de kolonies. Hun leven in Amsterdam is koud en ellendig, met een zieke moeder en een vader die al hun geld uitgeeft aan drank.
Maar ook het leven in de kolonie is keihard. De kolonisten moeten zwoegen voor hun geld en een eigen huis zit er voorlopig nog niet in. Ook Andries moet aan het werk op het land. Zijn vader kan slecht omgaan met de strenge regels en botst met de leiding van de kolonie. Al gauw wordt het gezin overgeplaatst naar de Ommerschans, een straf­inrichting. Daar blijkt Andries’ vader een van de opzichters te kennen, wat bijna zijn dood wordt. Noodgedwongen vluchten Andries en zijn vader. Maar waarvoor vluchten ze? Wat is er vroeger gebeurd?
+


Genre
Kind & Jeugd
Fictie 10-12 jaar
Aantal pagina’s
240
Uitgeverij
Kluitman
Eerste editie
16 augustus 2021
Laatste editie
17 augustus 2021
ISBN
9789020624663


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners

Advertentie


Reacties op: Altijd vluchten

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.