Advertentie

Amazon ontketend

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
  Topics 0
Hoe is het mogelijk dat een onlineboekhandel in iets meer dan twintig jaar is uitgegroeid tot een van de allergrootste bedrijven ter wereld? Amazon is het meest winstgevende internetbedrijf op aarde, het is de op een na grootste werkgever van Amerika, en CEO Jeff Bezos is de rijkste man van onze planeet. Amazon verkoopt zo ongeveer alles, het maakt eigen films en tv-series, produceert eigen technologie, en het is tegenwoordig ook de eigenaar van een van de beste kranten van Amerika, The Washington Post. Brad Stone volgt Amazon al vanaf het allereerste begin en publiceerde er in 2013 al een boek over. Maar met name de afgelopen acht jaar zijn de groei en invloed van Amazon nog groter geworden, ook dankzij corona. Stone vertelt het alomvattende verhaal van deze gigantische onderneming, en durft daarbij de ultieme vraag te stellen: is Amazon goed voor ons?

BRAD STONE is een Amerikaanse journalist voor Bloomberg News, gespecialiseerd in technologiebedrijven. The Everything Store was het Financial Times en Goldman Sachs Business Book van het jaar.

Over The Upstarts
‘Stone graaft dieper naar het fenomeen van de killer companies. Hij heeft talloze (vroegere) personeelsleden, ontevreden klanten en volgelingen gesproken die zich lieten mobiliseren tegen tegenstribbelende politici en overheidsfunctionarissen in talloze steden die door Airbnb of Uber zijn klemgezet.’
NRC HANDELSBLAD ••••
‘Het meest gedetailleerde onderzoek tot nu toe naar de vroege jaren van de wonderkinderen van Silicon Valley.’
THE FINANCIAL TIMES
Over The Everything Store
‘Stone vertelt zijn verhaal met autoriteit en verve, en een berg aan goedgeïnformeerde rapportages.’
THE NEW YORK TIMES
‘Een misleidend portret van de mensen en cultuur bij Amazon.’
MACKENZIE SCOTT, VOORMALIGE ECHTGENOTE VAN JEFF BEZOS, * OP AMAZON
+


Genre
Mens & Maatschappij
Mens en maatschappij algemeen
Aantal pagina’s
496
Uitgeverij
Prometheus
Eerste editie
18 mei 2021
Laatste editie
18 mei 2021
ISBN
9789044643145


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners

Advertentie


Reacties op: Amazon ontketend

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.