Van zodra de bierproductie de familiale keuken verlaat en belandt bij gespecialiseerde brouwers, komen omvangrijke transportstromen op gang. Grond- en brandstoffen en verpakkingsmaterialen moeten worden aangevoerd, verpakt bier moet worden afgevoerd. Wanneer bovendien in bepaalde steden of streken bijzondere bieren worden geproduceerd, wordt de afstand tussen producent en consument steeds groter. Het wordt dan ook interessanter om bier in bulk te vervoeren met speciale transportmiddelen. In dit eerste Antwerpen Bierstad Cahier worden een aantal vervoersstromen van, naar en door Antwerpen besproken zoals die zich voordeden tijdens het ancien régime. Bier op Transport staat ook stil bij de revolutie aan transportmiddelen en verpakkingsvormen vanaf de negentiende eeuw tot vandaag. Bij dit alles vormt Antwerpen de uitvalsbasis en is de wereld de eindbestemming. Uitgave in samenwerking met het Antwerps Bier College, verschijnt op 5/6 oktober n.a.v. Het Modeste Bierfestival in de gebouwen van Brouwerij De Koninck.