Antwerpen
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 2 4 24 3 28 2 1 1 4
NRC:

Antwerpen

59

Rank 2097 Gelezen 59 Aan het lezen 9 Wil ik lezen 120 Favoriet 1 Recensies 13
Non-fictie Artikelen 2 Newsroom 4 Lijsten 2 Spots 3   Topics 0   Leesclub

De stad die Antwerpen ooit geweest is, is vandaag de dag haast onherkenbaar. Verwoest door de vlammen en bombardementen van de wereldoorlogen is haar geschiedenis goed verstopt achter een façade van herbouwde monumenten. Toch was de havenstad ooit het middelpunt van de wereld.

Als handelscentrum kende Antwerpen in de zestiende eeuw geen evenbeeld, en haar rijkdom en weelde leken ongeëvenaard. De stad van Plantijn en Brueghel stond bol van de bedrijvigheid. Bezoekers kwamen met hun koopwaar uit alle uithoeken van de wereld naar de stad waar de geldhandel floreerde.

Tegelijkertijd kende Antwerpen ook een schaduwkant: rellen, muiterijen en de inquisitie, die als een donkere wolk boven de joodse en protestante inwoners hing, lieten de uitzonderlijke welvaart van korte duur zijn. Desalniettemin blijkt de invloed van Antwerpen blijvend.

Met Antwerpen ontsluit bestsellerauteur Michael Pye het verhaal van een stad die tegen alle verwachtingen in opkwam als het kloppend hart van de zestiende eeuw, en in korte tijd de wereld wist te veranderen. Eén ding is volgens Pye zeker: zonder de Antwerpse geschiedenis zou vandaag niets hetzelfde zijn.

+


Genre
Geschiedenis & Politiek
Geschiedenis algemeen
Vertaald door
Pon Ruiter Annemie de Vries
Aantal pagina’s
351
Uitgeverij
De Bezige Bij
Eerste editie
19 augustus 2021
Laatste editie
16 september 2021
ISBN
9789403134215 , 9789403144412


Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door VM van Erp - van Dijk
Rapporteer deze bijdrage


Recensies (13)

Keuze van de redactie
kristofsjongers Hebban Recensent

Toen Antwerpen de hoofdstad van de wereld was

door: kristofsjongers 1 like ebook

In 2015 scoorde de Brit Michael Pye een bestseller met Aan de rand van de wereld. In dat boek was het uitgangspunt dat, in tegenstelling tot wat vaak algemeen wordt aangenomen, de periode tussen het Romeinse Rijk en de renaissance helemaal niet zulke donkere middeleeuwen waren. Hij schetste een...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Antwerpen

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken