Advertentie

Artificiële intelligentie en maatschappij

1

Gelezen 1 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
  Topics 0
Artificiële intelligentie – kortweg ‘AI’ – speelt een steeds grotere rol in verschillende aspecten van ons leven. Denk bijvoorbeeld aan het toenemende aantal zelfrijdende wagens in het verkeer of aan de camera’s met beeldherkenning die de veiligheid in onze steden moeten verhogen. Maar ook bij het opsporen van fraude, het stellen van medische diagnoses of het verbeteren van sportprestaties wordt naar AI gegrepen. Kortom: AI zit overal en het gebruik ervan zal de komende jaren alleen maar toenemen.

In dit boek gaan uiteenlopende experts na wat deze AI-(r)evolutie betekent voor onze samenleving. Wat is AI nu precies en welke impact heeft AI op economie, recht en politiek? Wat is bijvoorbeeld de invloed van AI op de rechtspraak en criminaliteitsbestrijding? Op tewerkstelling en bedrijfsvoering? Of op politiek nieuws en politieke campagnes? De potentiële gevaren en uitdagingen van de toenemende ‘AI-isering’ van de samenleving komen aan bod, maar ook de kansen die deze technologische revolutie biedt.

Dit boek beoogt een breed publiek op een toegankelijke manier te informeren over het belang en vooral de maatschappelijke impact van AI. Door het multidisciplinaire karakter van het boek krijgt de lezer meteen heel wat informatie over een aantal belangrijke AI-gerelateerde onderwerpen. Inzichten in de voordelen en uitdagingen van AI wapenen de lezer tegen de toenemende digitalisering van onze samenleving.

Jan De Bruyne is onderzoeksexpert AI en aansprakelijkheidsrecht aan het KU Leuven Center for IT & IP Law (CiTiP). Hij is eveneens senior onderzoeker aan het Kenniscentrum Data & Maatschappij, waar hij zich buigt over juridische uitdagingen van AI.

Nicolas Bouteca is professor politieke wetenschappen aan de UGent. Hij was hoofdredacteur van het wetenschappelijk tijdschrift Politics of the Low Countries en schrijft geregeld opiniestukken over de Belgische politiek.

Met bijdragen van Stijn Baert, Nicolas Bouteca, Malaika Brengman, Jan De Bruyne, Dries Deweer, Jochen De Weerdt, Pieter Duysburgh, Wim Hardyns, Frederic Heymans, An Jacobs, Glen Joris, Lode Lauwaert, Thomas Leys, Johan Malcorps, Erik Mannens, Ilse Mariën, Julie Moeyersoms, Laurens Naudts, Ann-Katrien Oimann, Joachim Pohlmann, Koen Ponnet, Stephanie Rossello, Koen Schoors, Katia Segers, Tom Seymoens, Thom Snaphaan, Peggy Valcke, Peter Van Aelst, Leo Van Audenhove, Seppe vanden Broucke, Wouter Verbeke & Johannes Weytjens.

ISBN: 9789463712736
+


Genre
Mens & Maatschappij
Mens en maatschappij algemeen
Aantal pagina’s
337
Uitgeverij
Gompel&Svacina bvba
Eerste editie
24 november 2020
Laatste editie
24 november 2020
ISBN
9789463712736


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partnersReacties op: Artificiële intelligentie en maatschappij

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken