Meer dan 4,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Assepoester en het glazen plafond
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 1 4 2 3 2 2 0 1 0

Assepoester en het glazen plafond

5

Rank 1472 Gelezen 5 Aan het lezen 2 Wil ik lezen 12 Favoriet 2 Recensies 1
Young adult Lijsten 1   Topics 0

Moderne sprookjes: hilarisch en vlijmscherp
Doornroosje, Assepoester, De kleine zeemeermin, Sneeuwwitje... allemaal sprookjes die al jarenlang verteld worden, maar waarin de vrouw elke keer een hulpeloos leven lijdt en wacht tot de magische prins haar komt redden. Auteurs Laura Lane (van o.a. de podcast This Is Why You’re Single) en Ellen Haun (bekend van How to Get Away With Murder) besloten dat het tijd was voor moderne varianten. In deze hilarische, vlijmscherpe versies worden alle vrouwen de held van hun eigen verhaal. Zo beklimt Mulan de rangen van het leger om vervolgens de strijd aan te gaan over haar ongelijke salaris. Wendy leert dat ze nooit een man-boy moet vertrouwen die haar stalkt en de prins van Doornroosje krijgt een lesje in consent (‘Maar ze slaapt,’ zei hij. ‘Je probeert iemand te zoenen die slaapt?’). Een heerlijk cadeau voor iedereen die zin heeft om eens wat andere sprookjes te lezen dan die ons altijd geleerd zijn.

+


Genre
Young Adult
Vertaalde verhalenbundels
Aantal pagina’s
128
Uitgeverij
Blossom Books BOLD
Eerste editie
15 maart 2021
Laatste editie
15 maart 2021
ISBN
9789463492331


Boekinformatie wijzigen


Recensies (1)

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Assepoester en het glazen plafond

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.