Advertentie

Bahamontes 33 La Primavera

1

Gelezen 1 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
50 Jaar geleden verongelukte de regerende wereldkampioen Jean-Pierre Monseré. We nemen u op die fatale maartse maandag in 1971 mee in het hoofd van Jempi - of Pierre, zoals zijn vriend Roger De Vlaeminck hem noemde.

Dat Fabio Jacobsen zijn val nog wél kan navertellen, mag een mirakel heten voor iedereen die de gruwelijke beelden uit de Ronde van Polen gezien heeft. Een half jaar na die bijna-doodsmak ontving hij ons in de Zuid-Hollandse polders.

We bestoken u niet een prettige dosis Poggio’s. Vier in totaal. We beklommen niet alleen de Via Duca d’Aosta in San Remo. maar ook de Bergstraat, het Grasbos en de Lindestraat, alias de Poggio’s van Koekelare, Diest en Maldegem. Al mag u tegen die laatste ook de Moggio zeggen.

Twaalf regenboogtruien en twee olympische gouden medailles verzamelde Marianne Vos. Na een woelig decennium is het fenomeen uit Babyloniënbroek klaar voor een nieuwe lente bij het succesteam van Jumbo-Visma.

La Primavera mag dan officieel de lente aankondigen, af en toe heeft de laatste geen goesting om buiten te komen. De edities van 1910 en 2013 zullen door helse winterprikken onvergetelijk blijven. Polaire vortex, iemand ?

En ook nog: een wandeling in het Kuurne van wielerkunstenaar Nesten, het après-koersleven van Pippo Pozzato en de fenomenale roaring twenties van Constante Girardengo.
+


Genre
Lifestyle & Vrije tijd
Sportverhalen
Aantal pagina’s
144
Uitgeverij
De Deeluitgeverij
Eerste editie
25 februari 2021
Laatste editie
25 februari 2021
ISBN
9789083076072


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partnersReacties op: Bahamontes 33 La Primavera

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken