Advertentie
Bekentenissen van een burger

Bekentenissen van een burger

26
Gelezen 29 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 12 Favoriet 4 Recensies 2
Literatuur & Romans   Topics 0
Het eerste deel van de roman voert de lezer door de kinderjaren en de jeugd van de hoofdpersoon, eerst in diens comfortabele oude huis, daarna op een kostschool in Boedapest. De liefdevolle bespiegelingen over een manier van leven die allang tot het verleden behoort, behoren tot het mooiste dat Márai ooit geschreven heeft.
Het tweede deel volgt de held op zijn zwerftocht door het naoorlogse europa, eerst als een weinig gemotiveerde student, vervolgens als freelance journalist - van Leipzig naar Weimar, vandaar naar Frankfurt, Berlijn, Parijs, Florence en Londen, totdat hij in 1928 naar Boedapest terugkeert en zich daar vestigt om serieus te gaan schrijven. Het boek eindigt met een ontroerende hommage aan de vader van de hoofdpersoon.
Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
H. Kammer
Uitgeverij
Wereldbibliotheek
Laatste editie
31 oktober 2007
ISBN
9789028422087 , 9789028442146
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Lezersrecensies (2)

Met mondjesmaat te verorberen

door: iBoek 1 like
Met Bekentenissen van een burger snuift de lezer de sfeer van het Europa van eind 19de, begin 20ste eeuw. Aan het begin van het verhaal (de eerste helft, zeg maar) neemt Sàndor Màrai de lezer mee naar het Hongarije van zijn jeugd. Heel nauwgezet beschrijft hij zijn geboortestad, het huis waar hij...

Recensie Bekentenissen van een burger

door: André van Dijk 1 like
De boeken van Sándor Márai zijn pas ontsloten na de teloorgang van het communisme in Oost-Europa. Het enorme succes van Gloed heeft met grote spoed menig werk onder het stof vandaan doen halen om het vervolgens in vele talen uit te brengen. Zo ook uiteindelijk Bekentenissen Van Een Burger,...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook