Bloed, Zweet en Tranen
  Lees een fragment
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 4 4 3 3 2 2 0 1 0
VN:

Bloed, zweet en tranen

9

Gelezen 14 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 6 Favoriet 1 Recensies 0
Thrillers & Spanning   Topics 0
In 1939 was Bob Mendes twaalf jaar oud, een paar jaar jonger dan Bram Meijer, het hoofdpersonage in Bloed, zweet en tranen. Bram is een joodse jongen uit Antwerpen die het leven leert kennen in tijden van oorlog: liefde, dood, idealisme, ontgoocheling. Grote gevoelens die sterk worden uitvergroot wanneer je stad en land bezet zijn, zeker als die bezetter ook nog een persoonlijke rekening te vereffenen heeft.

Op zijn 85ste pakt Mendes uit met een ware krachttoer. Hij ging diep graven in zijn eigen oorlogsverleden en kwam terug met dit werk van epische proporties. Of hoe een kleine geschiedenis van een grote oorlog door elke zin dat ene doel treft: een boek vol ellende dat op een manier alleen maar schitterend is. Mendes schrijft zich met dit werk bij in een traditie waar eerder ook Primo Levi, Erich Maria Remarque of Leon Uris de dienst uitmaakten
+


Genre
Thrillers & Spanning
Spannende boeken algemeen
Uitgeverij
Manteau
Eerste editie
04 oktober 2013
Laatste editie
04 oktober 2013
ISBN
9789022329320 , 9789460413827


Boekinformatie wijzigenReacties op: Bloed, zweet en tranen

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken