Meer dan 5,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Boter, kaas en havermelk

Een handboek om beter te eten voor een betere wereld


Wat je eet heeft impact op de uitdagingen van deze tijd, zoals klimaatverandering, het verlies van biodiversiteit, onze omgang met dieren en voedselverspilling. Hoe kun jij de juiste keuzes maken bij het boodschappen doen? In dit boek schetst Joris Lohman een realistisch en verbijsterend beeld van het voedselsysteem. Zijn reizen door de voedselketen nemen de lezer mee van biodynamische boerderijen en hightech kassen in Nederland naar de topgastronomie in Italiƫ, een kippenbroederij in Ivoorkust en een tortillabakkerij in Mexico. Lohman belicht de grootste uitdagingen en mythes van ons voedselsysteem en richt zich op de toekomst ervan. Het boek biedt niet alleen (wetenschappelijk) inzicht, maar ook praktische tips en handvatten voor lezers om bij te dragen aan een duurzamer voedselsysteem.

Joris Lohman (1985) is politicoloog en oprichter van Food Hub, de onderwijsinstelling die bedrijven, overheden, sectoren en professionals helpt om de veranderende wereld van voedsel en landbouw beter te begrijpen en aan positieve verandering te werken. In 2022 kwam zijn documentaire The Future of Food uit die hij maakte met journalist en moleculair bioloog Hidde Boersma en regisseur Karsten de Vreugd. Sinds 2023 produceren Boersma, de Vreugd en Lohman ook de wekelijkse podcast Eten is Weten.

Toon details

Schrijf een recensie

Is Boter, kaas en havermelk het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Boeken van dezelfde auteur

Gesponsord

Een roman die bijna uit zijn voegen barst van emotie met een prachtige schrijfstijl en onvergetelijke personages, een verhaal dat je telkens weer zult willen herlezen.

Reageren op Boter, kaas en havermelk

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.